Gagović: Vjerovatno ćemo otvoriti pitanja zašto nema školskog policajca, zašto škola nema obezbjeđenje...

Gagović je rekao da je škola preduzela sve što je u njenoj nadležnosti, i u skladu sa zakonom i propisom prijavila policiji događaj

10041 pregleda 4 komentar(a)
OŠ Sutjeska, Foto: Vesko Belojević
OŠ Sutjeska, Foto: Vesko Belojević

Vjerovatno ćemo otvoriti pitanje zašto su školska dvorišta javne površine, zašto škole nemaju noćnog čuvara, zašto nema školskog policajca, zašto škola nema obezbjeđenje itd., saopštio je u Bojama jutra na TV Vijesti Vesko Gagović, direktor Osnovne škole "Sutjeska" u Podgorici.

Dvanaestogodišnjeg dječaka, učenika te škole, u ponedjeljak su napala dvojica starijih muškaraca u dvorištu te ustanove, da bi ga nakon toga jurili, stigli ga u holu škole, a jedan od njih ga je uhvatio za vrat.

Matan Vukčević (32) uhapšen je juče zbog sumnje da je zlostavljao tog učenika.

Gagović je rekao da je škola preduzela sve što je u njenoj nadležnosti, i u skladu sa zakonom i propisom prijavila policiji događaj.

"Angažovanje zaštitara bi bilo sigurno od koristi. Škola ne može samostalno angažovati zaštitara, to je pitanje koje se rešava na sistematski način. Sačekaćemo izvještaj policije, utvrdićemo uzroke i posljedice, detaljno ćemo analizirati ovaj slučaj. Vjerovatno ćemo otvoriti i pitanje zašto su školska dvorišta javne površine, zašto škole nemaju noćnog čuvara, zašto nema školskog policajca, zašto škola nema obezbjeđenje itd", rekao je Gagović.

On je poručio da je policija izašla na teren, a da je škola odmah roditelje obavijestila o događaju.

"Ministarstvo prosvjete je kroz program suzbijanja vršnjačkog nasilja i vandalizma predvidjelo da se angažuju zaštitari. Ja se nadam da će taj projekat brzo zaživjeti. Ja ne znam zašto su napali učenika. Rekao sam da ćemo kroz izvještaj policije koji ćemo dobiti imati odgovor na dosta tih pitanja", kazao je Gagović.

Bonus video: