Do sada je 600 advokata glasalo za štrajk: To je za nas posljednja opcija

"To je vrlo važan sastanak očekujem da će i Ministastvo finansija u razgovoru i dogovoru sa nama iznaći neko zajedničko rješenje, niti advokati a nadam se ni ministarstvo finansija ne bi bilo zadovoljno da advokati stupe u štrajk", rekao je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović

6299 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Begović, Foto: TV Vijesti
Begović, Foto: TV Vijesti

Do sada je 600 od ukupno 970 crnogorskih advokata glasalo da stupe u štrajk ako ne dođe do dogovora sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja u vezi primjene Zakona o fiskalizaciji.

Advokati traže da budu izuzeti iz fiskalizacije ili da se ona za njih odgodi na šest mjeseci.

Danas bi ponovo trebalo da razgovaraju sa predstavnicima Ministarstva i pokušaju da se dogovore a poručuju i da je štrajk za njih posljednja opcija.

"To je vrlo važan sastanak očekujem da će i Ministastvo finansija u razgovoru i dogovoru sa nama iznaći neko zajedničko rješenje, niti advokati a nadam se ni ministarstvo finansija ne bi bilo zadovoljno da advokati stupe u štrajk. Na današnji dan oko 600 crnogorskih advokata, nadam se da će do kraja dana taj broj biti mnogo veći, dalo saglasnost da u slučaju da ne nađemo zajednički dogovor, crnogorski advokati stupe u štrajk. Mi očekujemo jedno razumno rješenje, razumnu reakciju, da nam se da šansa u nekom periodu koji bi došao da eventualnim izmjenama i dopunama tog Zakona pronađemo pravo mjesto za primjenu tog Zakona. Mi ne idemo glavom kroz zid, mi ne idemo sa željom da napravimo haos u crnogorskom pravnom sistemu, štaviše sve ćemo učiniti da u razgovoru sa Ministarstvom finansija dođemo do najboljeg i najoptimalnijeg rješenja", rekao je juče predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.

Bonus video: