"EPCG je najveće blago i koka nosilja, nema govora o prodaji"

Krivokapić: Đukanović mimo Vlade pregovarao sa jednom vladom o prodaji EPCG

On je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao da je reagovao kada je čuo da će zbog većine članova Upravnog odbora, postojati potencijalna opasnost da se možda EPCG proda

58186 pregleda 770 reakcija 72 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Krivokapić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović pregovarao o prodaji te kompanije.

On je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti rekao da je reagovao kada je čuo da će zbog većine članova Upravnog odbora, postojati potencijalna opasnost da se možda EPCG proda.

"Tada sam odlučio da niko nema većinu kako ne bi mogli određeni politički aktivisti, koji su i danas dočekani od strane pojedinih ministara, i već sam upozorio određene vlade da ne mogu da pregovaraju, ako žele dobre odnose sa Vladom, sa predsjednicima Odbora direktora. To je nedopustivo", kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li misli na Milutina Đukanovića, predsjednika Odbora direktora EPCG, Krivokapić je odgovorio potvrdno: "Apsolutno na njega mislim."

Na konstataciju da to znači da se spremao taj sistem za prodaju, Krivokapić je rekao da je imao informaciju, a da je stav Vlade da je EPCG najveće blago i koka nosilja i da nema govora o prodaji.

Preporučujemo za Vas