Godina od početka gradnje bulevara od Podgorice ka Danilovgradu: Zastoji, čekanje, makadam, truckanje...

Osim vozača nezadovoljni su mještani Tomaševića, koji, iako to nije predviđeno projektom, traže skretanje ka svom selu, jer će im saobraćanje u suprotnom biti prilično otežano

14716 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Detalj sa puta, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj sa puta, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Godinu nakon početka gradnje bulevara sa četiri trake od Podgorice do Danilovgrada, završeno je oko 70 odsto grubih građevinskih radova.

Zastoji i čekanja su svakodnevni, a osim vozača nezadovoljni su mještani Tomaševića, koji, iako to nije predviđeno projektom, traže skretanje ka svom selu, jer će im saobraćanje u suprotnom biti prilično otežano.

U želji da izbjegnu gradilište, mnogi ka Danilovgradu i Nikšiću idu preko Spuža, što je stvorilo gužve i na toj dionici. U

Bulevar je vrijedan 24 miliona eura.

Makadam, truckanje, prašina i usporeno kretanje na cesti između Podgorice i Danilovgrada, godinu nakon početka radova…

Zastoji su česti, u turističkoj sezoni sve češći…

Problem sa benzinskom pumpom na ulazu u Danilovgrad je riješen, potvrdio je Televiziji Vijesti vlasnik pumpe, koji je kazao da je postigao dogovor sa nadležnima da se trasa pomjeri nekoliko metara.

U problemu su međutim mještani Tomaševića, koji se bune zato što ostaju bez skretanja sa bulevara ulijevo i strahuju da će ostati zaglavljeni između dva nova kružna toka.

Iz Uprave za saobraćaj odgovaraju da su sve raskrsnice projektovane u skladu sa planskom dokumentacijom i da je predviđeno sedam kružnih tokova.

Na cijeloj trasi postoje samo dvije raskrsnice gdje su dozvoljena lijeva skretanja.

A saobraćaj se, zbog radova, zastoja i čekanja, dobrim dijelom preselio na alternativni put preko Spuža, pa su česte gužve na cesti od Danilovgrada do Podgorice.

Još će se ići preko Spuža, jer je rok za završetak bulevara 6. jul naredne godine.

Bonus video: