Popović Moškov: U kotorsku luku će sjutra uploviti prvi mega kruzer dužine 228 metara

Da bi se ova poslovna godina završila bez gubitaka za Luku Kotor, neophodno je oko 70 uplovljavanja kruzera

3911 pregleda 2 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

U kotorsku luku će sjutra, nakon godinu i po pauze, uploviti prvi mega kruzer. Predsjednica Odbora direktora Luke Kotor, Liljana Popović Moškov je gostujući u Bojama jutra TV Vijesti kazala je da riječ o 228 metara dugom brodu Viking Venus kompanije Viking Ocean Cruises.

"Kruzer će uploviti u osam sati, a isploviti u 18 sati”. To je novi brod kompanije Viking i on je na svom prvom putovanju izabrao da destinacija bude Luka Kotor. Na prvim putovanjima kruzeri nisu puni tako i ovaj brod će doći sa 150 putnika. U tome ima mnogo simbolike i mi smo presrećni zbog toga i tim povodom priredićemo doček putnicima".

Moškov je kazala da će još jedan brod ove kompanije tokom jula posjetiti Kotor. Dodaje da očekuju potvrdu da će kompanija MSC Cruises koja dolazi sa najvećim kruzerima i sa velikim brojem putnika napokon moći da uplovi u luku u Kotor i da će putnici napokon moći da izađu na kopno I da se vrate u svoju državu bez karantina.

Da bi se ova poslovna godina završila bez gubitaka za Luku Kotor, neophodno je oko 70 uplovljavanja kruzera, kazala je Popović Moškov.

Bonus video: