Upotreba električnih trokolica: Sada sa mnogo manje napora održavamo ulice čistim

"Start reona počinje od Kraljevog parka, pa Gorica, pa se spuštamo. Onda idemo Ivana Crnojevića, pa Gorica C I tako...S trociklom to možemo brzo da završimo. Ukupno za tri sata... Dok bi s kantom trajalo cijelu smjenu I ne bismo mogli da završimo jer u čišćenje spadaju i blokovi s lijeve i desne strane"

10372 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra, Foto: Printscreen YouTube

Nešto više od dva mjeseca građani na podgoričkim ulicama imaju priliku da vide zaposlene ,,Čistoće” koji svoje poslove obavljaju upotrebom teretnih elekričnih vozila- trokolica. Koliko im je to prevozno sredstvo koje štiti životu sredinu olakšalo rad? Dan sa njima provela je Suzana Ćetković.

Bajram Gaši koji već 13 godina održava ulice čistim sada ima pojačanje.

"Ovo prevozno sredstvo je ekstra, nama je baš palo okej, možemo da postižemo brže nego inače...Ovdje su baterije za punjene, ovdje postoji adapter, ovdje se ubaci. Ovdje su kočnice. Ovdje je rikverc, tu gas. Ima dva svijetla naprijed, jedno pozadi. - Kako se puni?- Na adapeter, uključi se na struju. - Kada se napuni do kraja, koliko traje baterija?- Dva dana", kazao je Bajram Gaši, "Čistoća" D.O.O

A onda se ovim trociklom preveze do sljedeće lokacije koja nakon njegovih ruku ostane potpuno čista.

"Start reona počinje od Kraljevog parka, pa Gorica, pa se spuštamo. Onda idemo Ivana Crnojevića, pa Gorica C I tako...S trociklom to možemo brzo da završimo. Ukupno za tri sata... Dok bi s kantom trajalo cijelu smjenu I ne bismo mogli da završimo jer u čišćenje spadaju i blokovi s lijeve i desne strane", objašnjava Gaši.

Osim što olaksava posao, ovo modreno sredstvo privlači i pažnju građana.

Trenutno posjeduju tri trokolice, ističe Senada MuleškovIć ispred gradskog preduzeća ,,Čistoća”, i dodaje da osim ovih modernih vozila imaju još dva električna modela.

Sada, sa mnogo manje napora podgoričke ulice održavaju čistim, i to je ono što je važno, potvrđuje vrijedni Bajram Gaši.

"A jeste li vi zadovoljni ovim prevoznim sredstvom? Jesmo, naravno da jesmo zato što nam olakšava za tri puta više posao. Ono što bismo radili s kantom, s njime završavamo mnogo brže", kazao je Gaši.

Detaljnije u prilogu.

Bonus video: