Jokić: Porodica odlučuje da li će se raditi obdukcija preminule maloljetnice

"Pacijent se nije javljao do juče. Njoj je pozlilo na pola puta prema kovid centru, a to pogoršanje je, nažalost, išlo jako brzo, pa je u kovid centar stigla u veoma lošem zdravstvenom stanju", kazao je Jokić

16009 pregleda 7 komentar(a)
Jokić, Foto: TV Vijesti
Jokić, Foto: TV Vijesti

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić govorio je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti o jučerašnjoj tragičnoj smrti šesnaestogodišnjakinje.

Kazao je da je pravo porodice da odluči da li će se raditi obdukcija i da se njihov odgovor čeka. On u ime svih doktora izjavio saučešće porodici.

"Pacijent se nije javljao do juče. Njoj je pozlilo na pola puta prema kovid centru, a to pogoršanje je, nažalost, išlo jako brzo, pa je u kovid centar stigla u veoma lošem zdravstvenom stanju", kazao je Jokić.

Ljekari su, kako je dodao, prvo pristupili terapijski, i obavijestili hitnu pomoć, koja je stigla za nekoliko minuta, i sa kojom je potom rađena zajednička reanimacija pacijentkinje gotovo trideset minuta.

Jokić je kazao da je pacijentkinja ranije bila stabilnog stanja, sa blagim temperaturama i da je juče donijeta odluka da ipak ode na kontrolu kod izabranog ljekara.

"Pogoršanje zdravstvenog stanja je, nažalost, krenulo negdje na pola puta do kovid centra - sa osjećajem nedostatka vazduha, nije bilo bolova u grudima", naveo je Jokić.

On je kazao da u njenom kartonu nisu evidentirane nikakve bolesti tokom djetinjstva.

Bonus video: