Keković: Država da interveniše zbog cijena goriva

Kada je riječ o nepravilnostima u vezi sa programom Evropa sad, Keković ističe da u USSCG nemaju značajna obraćanja koleginica i kolega i smatra da je to rezultat kampanje gdje su upozoravali na sve te anonimne dojave i moguće devijacije koje su najavljivali poslodavci

2586 pregleda 11 komentar(a)

Država mora da interveniše zbog divljanja cijena goriva, iako je činjenica da je to zbog kretanja cijene goriva na svjetskoj berzi, kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti Srđa Keković iz Unije slobodnih sindikata.

Ističe da je poziv upućen svim pružaocima usluga i onima koji plasiraju robu na tržištu, da budu krajnje odgovorni prilikom formiranja marži.

"Da se ne ograđuju neosnovano, a od države očekujemo da takve trendove prati i da ukoliko dođe do zloupotrebe formiranja cijena na to upozorava", rekao je Keković.

Poručuje da nije dobro imati političku krizu u zemlji, "jer inače pravilo da tamo gdje politika nije stabilna ni ekonomija nije stabilna, tako da iskreno očekujemo da se ovaj politički čvor što prije razriješi".

Kada je riječ o nepravilnostima u vezi sa programom Evropa sad, Keković ističe da u USSCG nemaju značajna obraćanja koleginica i kolega i smatra da je to rezultat kampanje koja je rađena krajem prošle godine i tokom januara ove godine, a gdje su upozoravali na sve te anonimne dojave i moguće devijacije koje su najavljivali poslodavci.

"Ali činjenica dai i pozivi nadležnim institucijama da agilno, nepristrasno i krajnje profesionalno pristupe kontroli svih tih nepoštovanja prava zaposlenih, da je pretpostavljam izazvalo jednu pozitivnu reakciju čak i kod onih poslodavaca koji su htjeli da na razne načine izbjegnu svoje obaveze prema zaposlenima", rekao je Keković.

Primjedbe su, kaže, uglavnom na činjenicu da je povećanje minimalne zarade ugrozilo međusobne odnose kad su u pitanju razna mjesta odnosno nivoi stručne spreme.

Bonus video: