Ako bude formirana, nova vlada će imati 16 ili 18 resora, predlog za mandatara početkom marta?

Kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, Glavni odbor (GO) Socijalističke narodne partije (SNP), umjesto ovog vikenda, o učešću u novoj vladi najvjerovatnije će odlučivati naredne sedmice

49519 pregleda 57 reakcija 64 komentar(a)
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nova vlada, ukoliko bude formirana, imaće ministartvo evropskih poslova, neki sadašnji resori će se dijeliti , a biće 16 ili 18 resora, potvrdio je Televiziji Vijesti potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

On je kazao kako je sa potencijalnim partnerima postignut konsenzus o nekim programskim principima, te da se razgovara i o kadrovskim rješenjima, ali da se predlog za mandatara očekuje početkom marta, nakon konačnih izjašnjenja organa partija, koje će učestvovati, ili podržati tu vladu.

Kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, Glavni odbor (GO) Socijalističke narodne partije (SNP), umjesto ovog vikenda, o učešću u novoj vladi najvjerovatnije će odlučivati naredne sedmice.

Sa druge strane, lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević poručuje da njegova partija neće pregovarati o manjinskoj vladi, ako potpisnici za predlog mandatara, budu iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Demokratski front (DF), kaže da već logistički priprema tzv. blokadu Crne Gore ukoliko bude zloupotrijebljena izborna volja građana.

Bonus video: