Je li glavni arhitekta govorio istinu u vezi konkursa za Skočiđevojku: U projektantskom timu bliski srodnici Mitrovića

Jedna od ključnih primjedbi je da za idejno rješenje turističkog naselja na ovoj atraktivnoj lokaciji , nije sproveden Javni međunarodni konkurs, iako je to bilo predviđeno Urbanističko tehničkim uslovima koje je izdala Opština Budva

17192 pregleda 65 reakcija 12 komentar(a)
Skočiđevojka, Foto: Vuk Lajović
Skočiđevojka, Foto: Vuk Lajović

Saglasnost za gradnju turističkog naselja na Skočiđevojci kraj Budve, koju je krajem prošle godine potpisao glavni državni arhitekta Mirko Žižić, protestima i oštrim optužbama, prošle su sedmice napali mještani Mjesne zajednice (MZ) Reževići.

Oni su podnijeli i tužbu pred Upravnim sudom radi poništenja te saglasnosti.

Jedna od ključnih primjedbi je da za idejno rješenje turističkog naselja na ovoj atraktivnoj lokaciji , nije sproveden Javni međunarodni konkurs, iako je to bilo predviđeno Urbanističko tehničkim uslovima koje je izdala Opština Budva.

To je Televiziji Vijesti potvrđeno i u budvanskom Sekretarijatu za urbanizam, iako glavni državni arhitekta, tvrdi drugačije.

Takođe, njegove tvrdnje, da je uvažena altrnativna solucija, te da je investitor odabrao idejno rješenje koje potpisuje projektant, dobitnik najprestižnijih međunarodnih nagrada iz oblasti arhitekture ispostavile su se kao nevjerodostojne.

Konačno, idejno rješenje za izgradnju objekata na Skočidjevojci potpisuje i studio AIM iz Podgorice, u čijem su projektantskom timu, kako saznajemo, bliski srodnici ministra ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratka Mitrovića.

Bonus video: