Bajraktari i Đeka saslušani: Negiraju da su dogovarali kupovinu glasova

Iz Koalicije za novi početak tvrde da je sve ovo montirano zbog sjutrašnjih ponovljenih izbora na jednom biračkom mjestu koji bi im mogli donijeti još jedan mandat dok bi albanske partije DUA ili FORCA eventualno izgubile jedan

28467 pregleda 17 komentar(a)
Sjedište ulcinjske policije, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Sjedište ulcinjske policije, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U ulcinjskoj policiji, u svojstvu građana, saslušani su akteri snimka o navodnoj kupovini glasova u Ulcinju.

Čelnici koalicije koju predvodi Građanski pokret URA - Omer Bajraktari i Fatmir Đeka i dalje negiraju da su dogovarali kupovinu glasova i tvrde da je snimak napravio član konkurentske Demokratske unije Albanaca (DUA), kako bi im naštetio uoči sjutrašnjeg ponavljanja lokalnih izbora na jednom biračkom mjestu.

Portal Vijesti nezvanično saznaje da su istražitelji u međuvremenu utvrdili identitet osobe koja je snimala razgovor i od nje je oduzet telefon, koji će vjerovatno biti predmet daljeg vještačenja ali odluku o tome donijeće Sud.

Akteri snimka koji navodno govori o navodnoj kupovini glasova u Ulcinju – šef ulcinjske URE koalicije "Za novi početak" Omer Bajraktari, lider Demokratske partije Fatmir Đeka i komunalni inspektor Amir Mehmeti saslušani su u ulcinjskoj policiji, u svojstvu građana.

Snimak je juče dostavljen crnogorskim medijima a u njemu se na početku čuje i glas lidera URE Dritana Abazovića.

"Odbacio sam sve navode politički montiranog audio snimka naše konkurencije, naših sugrađana, neostvarenih pojedinaca koji žele da ukaljaju moj integritet, moje porodice, moje partije", istakao je Bajraktari.

"Normalno da je snimak montiran i drago mi je što je pokrenuta inicijativa da se sazna istina. Teško je staviti mrlju na našu pobjedu, jer je ta pobjeda čista. Oko pet hiljada glasova, znači 43, 44 odsto građana Ulcinja je glasalo za našu listu", rekao je Đeka.

Iz Koalicije za novi početak tvrde da je sve ovo montirano zbog sjutrašnjih ponovljenih izbora na jednom biračkom mjestu koji bi im mogli donijeti još jedan mandat dok bi albanske partije DUA ili FORCA eventualno izgubile jedan.

"Pomenuti snimak je od njihovog člana, on na tom snimku jedino priznaje da je agitovao I kupovao glasove za DUA, jer se radi o njihovom članu", rekao je Bajraktari.

Kao petog aktera snimka označili su Ulcinjanina D.A.

Abazović će se naknadno odazvati pozivu i dati izjavu ulcinjskoj policiji, jer je službeno zauzet.

Bonus video: