Uprava policije radi na rasvjetljavanju incidenta na Cetinju

Grupu su prevozila dva autobusa i kombi, a jedan je kamenovan ispod podvožnjaka u ulici Novice Cerovića. Na autobusu je slomljeno vjetrobransko staklo, međutim niko nije povrijeđen

19969 pregleda 102 komentar(a)
Foto: Screenshot TV Vijesti
Foto: Screenshot TV Vijesti

Drugog dana najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa - na Cetinju , nemile scene.

U Prijestonicu su juče došla djeca i omladinci iz Nikšića, okupljeni u neformalnoj crkvenoj organizaciji „Stazama radosti“, i predvođeni sveštenikom eparhije budimljansko-nikšićke Vasilijem Brborićem. U jednom trenutku , u Vladičinoj bašti ,ispred Cetinjskog manastira, su uz pjesmu „Veseli se srpski rode“ zaigrali kolo.

Ovo se nije svidjelo pojedincima koji su se tu zatekli, pa je počela rasprava. Situaciju je smirivao sveštenik Brborić. Incident je izbjegnut u krugu manastira, ali nije u neposrednoj blizini kada su djeca odlazila sa parkinga. Grupu su prevozila dva autobusa i kombi, a jedan je kamenovan ispod podvožnjaka u ulici Novice Cerovića. Na autobusu je slomljeno vjetrobransko staklo, međutim niko nije povrijeđen.

Iz Uprave policije kažu da rade na rasvjetljavanju slučaja, a oglasili su se i predsjednici Opština Nikšić i Cetinje.

Kovačević je kazao da "ne može da vjeruje da je taj prostor toliko fašiziran i kontaminiran da brani pravo na samo postojanje i prisustvo drugom i drugačijem", a potom pozvao nadležne organe da otkriju ko je kamenovao autobus sa djecom poručivši da će u suprotnom, "to Nikšićani uraditi sami."

Kovačeviću je odgovorio prvi čovjek Cetinja Nikola Đurašković, pozivajući ga da ne koristi djecu za svoje, kako je naveo, nacionalističke ciljeve.

Bonus video: