Jokić: Sezona već krenula, očekujemo porast broja turista sa Zapada

"Fokus proslava 21. maja, vrhunac koncert Van Goga i lokalnih izvođača"

3549 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Screenshot Youtube TV Vijesti
Foto: Screenshot Youtube TV Vijesti

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da je ljetnja sezona već krenula, da se grad "probudio" i da je trenutno u fokusu predstojeći praznik 21. maja kada će se održati tradicionalna trka Kotor Trojica.

Kao vrhunac proslave Dana obnove nezavisnosti, Jokić ističe koncert grupe Van Gog i lokalnih izvođača.

Jokić je kazao da su krizni menadžment ostavili iza sebe, te da sada u Kotoru može opet da se govori o razvojnom, dodajući da režimi prelaska granica više nisu rigorozni kao prije.

On je dodao da očekuju veći broj turista sa Zapada i turiste iz regiona kao i svake godine.

"Mi smo tokom 2021. godine bili opredijelili paket pomoći od gotovo milion eura lokalnoj turističkoj privredi bez obzira što je bila kriza i što nismo imali previše novca. Što se tiče gradske kase i gradskih finansija mogu da kažem da je grad na jednom dobrom putu, imamo novac na računu, imamo preko milion i nešto eura u ovom trenutku", poručio je Jokić.

Ukoliko se situacija sa koronavirusom preokrene, Jokić je kazao da je Kotor regionalni zdravstveni centar i da imaju sve zdravstvene ustanove spremne da odgovore na kovid.

"U svakodnevnim smo konsultacijama sa menadžmentom ovih zdravstvenih ustanova i sa gradonačelnicima Boke čiji gradovi gravitiraju prema ovim bolnicama moram da kažem da smo i više nego spremni, i nadam se da ta spremnost neće biti potrebna da se pokaže", kazao je Jokić.

Bonus video: