Keković: Nema brzog bogaćenja, privatizacija uništila privredu i industriju

"Trodecenijska privatizacija uništia privredu i turizam, Krivokapić nas nikada nije primio na razgovor"

9413 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Screenshot TV Vijesti
Foto: Screenshot TV Vijesti

Predsjednik Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđa Keković u jutrašnjem prelistavanju štampe u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao je da je proces trodecenijske privatizacije uništio privredu i industriju, čime se glavni fokus stavio na trgovinu i turizam.

Keković je kazao da, kada su u pitanju očekivanja od dosadašnjih vlada, pa i aktuelne, postoji standardno spremna platforma očekivanja, koja bivšem premijeru Zdravku Krivokapiću nije predstavljena zato što ih nije primio na razgovor.

On navodi da poziv nisu upućivali novom premijeru Dritanu Abazoviću, već da ga u narednim danima očekuju sa njegove strane, radi uspostavljanja socijalnog dijaloga.

U slučaju da se poziv ne desi, razmisliće o načinu prezentovanja platforme javnosti.

Keković je kazao da nijesu htjeli da usporavaju promjene nakon 30. avgusta, podsjećajući na poteškoće poput pandemije kovida i propale turističke sezone, za šta kaže da je "možda bila greška, možda i nije".

Komentarišući obećanja preko ofšora, vaučerske privatizacije, nafte u primorju pa sve do blokčejna, kazao he da nema brzog bogaćenja i da je nužno odgovorno raspolagati resursima, i na domaćinski način ih valorizovati.

Strateško ulaganje u privredu i društvo je, navodi Keković, ključno, uz dovođenje strateških partnera, a ne onih koji žele da preko noći ostvare ekstra profit i idu dalje.

Bonus video: