Lakušić: Smjena Đuraškovića nije politička, kadru Demokrata smo ponudili da bude v.d.

Lakušić kazao da je Regionalni vodovod pripremljen, te da je dodatne količine vode tražio samo barski vodovod

3110 pregleda 14 komentar(a)

Spor između Odbora direktora Regionalnog vodovoda i bivšeg izvršnog direktora Josipa Đuraškovića postoji dugo. Njegova smjena nije politička.

To je u Bojama jutra rekao predsjednik Odbora direktora tog preduzeća Zoran Lakušić.

On je naveo da je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović tražila od Odbora hitnu sjednicu zbog neizvršavanja odluka i nezakonitosti.

"Tražila je da se to preispita i da se donesu odgovarajuće mjere. Odbor prema zakonu ima mogućnost da postavlja i smijenjuje i odbor je donio odluku da se smijeni Đurašković. Po zakonu on je obavezan da izvršava sve odluke Odbora direktora. Neizvršavanje je dovodilo u pitanje upravljanje vodovodom i dolazilo se u jednu vrstu anarhije", rekao je Lakušić.

Na pitanje zašto se do sad čekalo, on je kazao da su davali šansu Đuraškoviću da popravi stvari, ali da je on "čvrsto ostao pri stavu da to ne sprovodi i došli smo u kritičnu situaciju zbog slanja određenih broja zaposlenih na prinudni odmor. Sve je to dosta komplikovalo situaciju".

Ističe da smjena bivšeg direktrora nema nikakve veze sa trenutnom političkom situacijom, te da su oni u ovaj proces krenuli 17. maja, a na zahtjev Ministarstva sjednica je odložena.

"Što se tiče tih političkih odnosa, tu dovoljno govori da smo istaknutom članu Demokrata ponudili da bude v.d. izvršnog direktora on je to prihvatio, da bi poslije izvjesnog vremena odbio tu funkciju, prije same sjednice", rekao je Lakušić.

On navodi da je samo barski Vodovod od Regionalnog tražio dodatne količine vode.

"Imamo određene količine koje isporučujemo, i one koje traže dodatno, mimo ugovorenih. Njih sigurno isporučujemo, a svi lokalni vodovodi dostavljaju zahtjeve za dodatne količine vode, uglavnom u avgustu", objasnio je.

Lakušić je dodao da je Regionalni vodovod pripremljen i da je sve ono što zavisi od njih u redu.

"Postoje faktori koji su van uticaja vodovoda", zaključio je Lakušić.

Bonus video: