Projektom Artists in Casa približavaju crnogorske umjetnike svijetu

Ohrabruju kako mlade i perspektivne, tako i već afirmisane umjetnike da se prijave i budu dio ove inicijative

1749 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Projekat Artists in Casa u skladu je sa osnovnom orjentacijom Hotelske grupacije Casa del Mare i samonametnutim imeprativom ka društvenoj odgovornosti.

Projekat na temeljima timskog rada, dijaloga i prijateljsta promoviše umjetnost crnogorskih stvaralaca.

"Tu su vajari Adin Rastoder i Marko Petrović Njegoš, i dvije slikarke Tijana Gordić i Dijana Lazović. Njih smo ugostili jedne nedjelje u martu i imali su priliku da u našim prostorima inspirisanim Bokom, ljepotama Mediterana i Jadrana stvaraju neka svoja djela", kazala je marketing menadžerka Casa del Mare Jelena Risteljić.

Djela ovih umjetnika izložena su u njihovim hotelima i prema riječima Risteljić, za njih ima puno interesovanja.

"Našim internacionalnim gostima na neki način predstavljamo našu kulturu, nasljeđe i umjetnike. Na ovaj način vide šta mi kao društvo, kultura i država imamo da ponudimo".

Ovaj projekat će se sprovoditi svake godine.

Ova grupacija posjeduje dva hotela u Herceg Novom, Casa del Mare Blanche i Mediteraneo, dok su tri u kotorskoj opštini -. Amfora, Pietra i Vizura.

"Sve njih karakteriše butik pristup tj. individualni pristup svakom gostu. Želja da se od njegovog odmora uvijek dobije više, da pored standardne usluge ponudmo više i približimo gostu lokalnu zajednicu, da pokažemo lokalnu gastronomiju na malo drugačiji način, da tradicionalne recepte preinačimo", kaže direktorica marketinga i prodaje Milena Milić.

Ističe da su se pored svih ponudila potrudili da kroz projekat Artists in Casa približe crnogorsje umjetnike svijetu.

"Da im otvorimo vrata u svijet, da njihova djela ne krase samo crnogorske domove".

Ova hotelska grupacija ohrabruje kako mlade i perspektivne, tako i već afirmisane umjetnike da se prijave i budu dio ove inicijative.

Bonus video: