Đukanović: Do kraja godine nećemo povećavati cijene struje, restrikcija ne bi trebalo da bude

"Danas su na berzi cijene 400, 500 čak i do 900 eura, mi tu energiju prodajemo po 50 eura. Kad bi se cijena povećala 20 odsto, to bi za građane bilo ogromno povećanje, a za Elektroprivredu od 50 na 60 eura"

13694 pregleda 42 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Do kraja godine neće se povećavati cijena elektirčne energije, kazao je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović.

"Danas su na berzi cijene 400, 500 čak i do 900 eura, mi tu energiju prodajemo po 50 eura. Kad bi se cijena povećala 20 odsto, to bi za građane bilo ogromno povećanje, a za Elektroprivredu od 50 na 60 eura. Jutros je bilo preko 400 a prije pet, šest dana 700 do 800 eura", kazao je Đukanović.

Dodao je da bi Elektroprivreda tim povećanjem dobila nešto, ali i da je to "toliko malo u odnosu na to što se dešava na tržištu energenata".

Đukanović je rekao i da ne bi trebalo da bude restrikcija struje, ali da to niko ne može da tvrdi sigurno.

"Ukoliko naše elektrane i postrojenja budu radile u normalnom režimu, ne bi trebalo da bude restrikcija. Vrijeme je vrlo specifično, moramo gledati i cjelokupnu geoplitičku sliku. Možete imati novca a da ne možete kupiti struju", kazao je Đukanović.

On je poručio da će EPCG uraditi sve što je u njenoj moći da ne bude restrikcija.

Bonus video: