Radusinović: Podaci pokazuju paradoks, ove godine značajno manje saobraćajnih nezgoda, a puno više poginulih

"Mislim da se o saobraćaju i bezbjednosti ne govori dovoljno o školi, a osim toga u porodici se mora voditi računa kako se ponašamo u vožnji", rekao je Radusinović

4803 pregleda 7 komentar(a)
Radusinović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Radusinović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Marko Radusinović iz Uprave policije rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti da je od početka godine na crnogorskim cestama život izgubilo 60 osoba, a u prvih devet mjeseci bilo je preko 4.000 saobraćajnih nezgoda.

"Ovi podaci pokazuju da imamo jedan paradoks. Naime, ove godine imamo značajno manje saobraćajnih nezgoda, a puno više lica koja su poginula na putevima. Najčešći uzrok jeste ljudski faktor, koji se ogleda kroz prekoračenje brzine, preticanja na nedozvoljenim mjestima, vožnja pod dejstvom alkohola", istakao je Radusinović.

On je dodao da moramo pod hitno sistemski prići ovom problemu.

"Mislim da se o saobraćaju i bezbjednosti ne govori dovoljno o školi, a osim toga u porodici se mora voditi računa kako se ponašamo u vožnji. Mora se i preventivno raditi, ali i kaznena politika mora da se mijenja. Ove godine su obezbijeđena sredstva za instaliranje stacionarnog radarskog sistema, ono što je bilo do Uprav policije urađeno je. Trenutno je u fazi raspisivanja tenderske procedure", rekao je Radusinović.

Bonus video: