Milatović: Imam najveće šanse od svih kandidata da uđem u drugi krug i postanem predsjednik Crne Gore

Gost emisije Načisto bio je zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović

53783 pregleda 232 komentar(a)
Milatović, Foto: TV Vijesti
Milatović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 23.02.2023. 22:17h
Završeno
21:45h

Kao konkurentima na predsjedničkim izborima ispred DPS-a Milatović je naveo da bi "volio da vidi Đukanovića".

"Vukovića sam jednom pobijedio. Mislim da bi pobjeda nad Đukanovićem, koja je izvjesna, bi dodatno bila jedno zaokruženje nagomilane nepravde u kojoj su mnogi građani živjeli u prethodnih 30 godina", rekao je Milatović.

21:40h

Milatović je u završnoj riječi poručio da je u trku za predsjedničke izbore ušao kako bi doprinio pobjedi nad kandidatatom DPS-a.

"Jednom sam to uradio u Podgorici, nadam se da ću to uraditi i na državnom nivou... Vjerujem da ću pobijediti kandidata DPS-a na državnom nivou čime ću dati doprinos da država uđe u novu eru demorkatskog, ekonomskog i moralnog oporavka. Apelujem na sve da pokažemo dozu dodatne odgovornosti i zajedništva i pred svim građanima Crne Gore pokažemo veći nivo odgovornosti i senzibiliteta za ono što su državna pitanja od nacionalonog značaja".

21:07h

Milatović je kazao da je mala mogućnost da u drugom krugu predsjedničkih izbora budu Andrija Mandić i Milo Đukanović.

"Da ne mislim to ne bih ulazio u ovu trku...", rekao je Milatović.

Nije želio da odgovori na hipotetičko pitanje koga bi Pokret Evropa sad podržao u drugom krugu predsjedničkih izbora ukoliko bi se u njega našli Mandić i Đukanović.

"Svakako neću glasati (u drugom krugu predsjedničkih izbora) za Đukanovića", naveo je između ostalog Milatović.

20:57h

Na pitanje ko će biti potencijalno "novi gradonačelnik Podgorice", Milatović je odgovorio:

"Jako je vjerovatno da ću pobijediti na predsjedničkim izborima, Podgorica je svakako u dobrim rukama... Onaj ko je osvojio najviše glasova treba da ima najveću političku odgovornost..." 

20:50h

"Smatram da kao kandidat Pokreta Evropa sad imam najveće šanse od svih kandidata da uđem u drugi krug i postanem predsjednik Crne Gore", kazao je zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad.

On je kazao da podrška Pokreta Evropa sad Bečiću "povećava vjerovatnoću pobjede Đukanovića u drugom krugu".

"U odnosu na podršku Demokrata meni kao kandidatu Pokreta Evropa sad", rekao je Milatović.

Naveo je i da bi bez kandidata Pokreta Evropa sad na predsjedničkim izborima "imali veliki broj apstinenata".

Izmjena: 22:11h
20:43h

Na ponovljeno pitanje da li sa partijama na centru pregovaraju da bude podržan jedan predsjednički kandidat, odgovorio je:

"Podsjećam, ukoliko je Podgorica najveći dio Crne Gore, samo prije tri mjeseca kao nosliac liste na izborima sam uzeo 22 odsto, Demokrate su sa Demosom i Ujedinjenom Crnom Gorom uzele 11 odsto - prirodno je da Demokrate podrže mene kao predsjedničkog kandidata. To je moj stav... Smatram da trenutna Vlada i saziv Skupštine nije dobra refleksija političke snage u državi. To treba što prije promijeniti. Smatram da u parlamentarne izbore treba da uđemo u kontekstu udruženih snaga - programski sličnih partija...", naveo je Milatović.

Izmjena: 22:11h
20:38h

Na pitanje da li sa Demokrata i GP URA pregovaraju da imaju zajedničkog predsjedničkog kandidata odgovorio:

"Volio bih da podrška dođe od Demokrata i GP URA. Mislim da je logično da politički slabiji u ovom trenutku, uz dužno poštovanje kandidata Demokrata, da politički slabiji podrži politički snažnijeg. Mislim da je svima jasno ko je u ovom trenutku politički snažniji", rekao je Milatović.

20:30h

On je kazao da misli da je u ovom trenutku "i političke snage i izbornih rezultata i nekih istraživanja" koje ima Pokret Evropa sad i drugi, "negdje logičnije da podrška za predsjedničkog kandidata dođe od Demokrata".

"I da u narednom periodu spustimo loptu i ukapiramo da u prethodne dvije godine možda nijesmo dovoljno opravdali očekivanja građana od 30. avgusta...".

20:28h

Milatović je kazao da je bio zagovornik udruživanja određenih programski bliskih partija.

"Mislim da je Abazović ukapirao da je pogriješio i da je ta ruka podrške i savezništva koju sam pokazao ka URA nakon lokalnih izbora, gdje i bez njih smo mogli da napravimo vlast... Milsim da je Abazović u prethodnom periodu uradio dosta dobrih stvari i otvorio vrata nekog savezništva".

20:25h

"Sva istraživanja koja smo radila su potpuno ravnopravno ocjenjivala Spajića i mene sa visokim brojem pozitivnih ocjena... Odlučili smo se za Spajića jer smo smatrali da je to najbolji predlog... Pokretu je potrebno političko mjerenje koje smo uradili na lokalnim izborima.... Bilo je razgovora sa Demokrata oko nastupa na lokalnim izborima... To mjerenje je pokazalo našu političku snagu", rekao je Milatović.

Izmjena: 22:09h
20:19h

Milatović je kazao da nema nijedno drugo državljanstvo osim crnogorsko.

"Nikada nisam imao drugo državljanstvo, kao ni prebivalište osim u Podgorici. Živio sam u šest različitih država u okviru privremenih boravaka. Iza sebe, za svoje godine, imam veliko iskustvo. Pokušavam da detaljno i odgovorno pristupam stvarima", naveo je.

20:15h

On je kazao da je za četiri dana priukupljeno više od 12.000 potpisa za novi predlog predsjedničke kandidature Pokreta Evropa sad.

20:14h

"Vrijednosti Pokreta Evropa sad je vladavina prava i ekonomski napredak Crne Gore. I Spajić je bio u zabludi oko državljanstva... Svi smo ušli u predsjedničku trku pomalo nepripremljeni... To znači da je greška napravljena, ispravljena je i izvinili smo se građanima. Pokazali smo novu dimenziju političke kulture. Ne želim da relativizujem stvari. U politiku sam ušao kako bih unapređivao određene stvari, mislim da je zbog toga ušao i Spajić i mislim da je na pravdi boga od DIK-a diskvalifikovan kao kandidat. Greška je napravljena - Spajić je pokazao iza čega stoji... Na Glavnom odboru Spajić je pokrenuo pitanje svoje odgovornosti. Glavni odbor je smatrao da nije dobro da Spajić podnese ostavku", naveo je Milatović

20:07h

Milatović je kazao da su rađena istraživanja gdje bi podržavaoci Pokreta Evropa sad bili "nedovoljno motivisani da izađu na izbore i daju podršku Bečiću".

Kao jedan od razloga da PES ima svog kandidata, kako je dodao, je i rezultat lokalnih izbora u Podgorici, gdje su osvojili 22 odsto podrške.

Izmjena: 22:04h
20:03h

Nepravda je nanijeta Milojku Spajića time što mu je odbijena kandidatura za predsjednika Crne Gore, ocijenio je Milatović.

"Predsjedništvo Pokreta Evrope sad je predložila Glavnom odboru moju kandidaturu... Nije tajna da smo razmatrali situaciju da podržimo nekog drugog kandidata koji je nama programski sličan... O Bečiću imam visoko poštovanje. I o tome se sinoć raspravljalo, ali i o potencijalno drugim kandidatima iz Pokreta Evropa sad".

Izmjena: 22:04h
20:00h

Gost emisije Načisto na Televiziji Vijesti je zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad i kandidat za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović.

Bonus video: