Gorčević: Milatović će ući u istoriju kao prvi predsjednik svih građana; Radunović: Posljednji tango Đukanovića

Gorčević je kazala da se u Pokretu Evropa sad raduju što je Đukanović protivkandidat Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora i što će ta partija "da ga pošalje u političku penziju 2. aprila"

106735 pregleda 62 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 19.03.2023. 23:00h

Na Televiziji Vijesti večeras ste mogli pratiti emisiju Izborna noć.

Tok emisije:

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da je za taj politički savez glavni cilj da predsjednički kandidat Demorkatske partije socijalista "Milo Đukanović bude gubitnik izbora".

"I da 2. april bude dan kada će da se oprosti od njega. Voljeli bi da mu zadamo finalni udarac", rekao je Radunović u emisiji na Televiziji Vijesti.

Funkcionerka Pokreta Evropa sad Maida Gorčević sigurna je da predsjednički kandidat te partije Jakov Milatović "ide u drugi krug".

"I pobjeđuje Đukanovića", kazala je.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da je na ovim predsjedničkim izborima "veća konkurencija nego ikad".

"Očekujemo najbolji rezultat do sada Demokrata, da će biti dobar i da nas povede u drugi krug i ubjedljivo porazimo Đukanovića", naveo je Krapović

Poslanik Socijaldemorkatske partije Adnan Striković kazao je da je predizborna euforija prošla i da treba biti realan.

On je kazao da u toj partiji očekuju da njihova kandidatkinja Draginja Vuksanović Stanković ostvari rezultat na nivou rejtinga partije.

Krapović prednost daje Milatoviću

Radunović je kazao da je prerano govoriti o rezultatima, ali da je prema podacima koje posjeduje DF prednost Milatovića u odnosu na Mandića 2,5 odsto.

Krapović je kazao da je rezultat Bečića "ispod naših očekivanja".

Naveo je i da su Milatović ili Mandić kandidati za ulazak u drugi krug i da veće šanse dajem Milatoviću.

Radunović optužio novine i portal Vijesti da su bili "dio akcije" protiv Mandića

Radunović je kazao da je Mandić "bio meta i koordinisane akcije" u kojoj su navodno učestvovali novina i portal Vijesti i drugi kako bi se građani "ubijedili da je glupo da glasaju Mandića u prvom krugu jer navodno neće uspjeti da pobijedi Đukanovića u drugom".

"To je do te mjere drskosti prevazišlo da je bilo neukusno, možda je i dalo rezultat kao akcija...", rekao je Radunović u stidiju Televizije Vijesti.

Gorčević: Podrška Milatoviću možda veća i zbog nepravde koja se desila

Gorčević je kazala da Pokret Evropa sad ima dobru saradnju sa Demokratskim frontom na lokalnom nivou gdje obavljaju vlast.

"DF je prilikom glasanja za kandidaturu Spajića bio uzdržan i bio saučesnik DPS-a i možda doprinio blokadi našeg predstavnika da se kandiduje", rekla je Gorčević.

Ona je dodala da je možda i podrška Milatoviću mnogo veća i "zbog nepravde koja se desila".

Radunović: Sačekaćemo da nam se Milatović javi na razgovor

Radunović je kazao da nezavisno kakvi budu reztultati prvog kruga parlamentarnih izbora da je primaran cilj Demorkatskog fronta da Đukanović izgubi izbore.

"Praktično nema šansi u drugom krugu. Sačekaćemo da nam se Milatović javi na razgovor", rekao je Radunović.

Striković: Naš rezultat ispod očekivanja

Striković je kazao da je rezultat njihovog predsjedničkog kandidata Draginje Vuksanović Stanković "ispod naših očekivanja".

"Međutim na nivou je 2020. godine i to je za nas podstrek da analiziramo situaciju jer smo bili ubijeđeni da smo kroz program partije uspjeli ipak da ponudimo nešto što je novo, drugačije i što će dovesti do novih glasača".

Striković je čestitam Milatoviću i Đukanoviću na ulasku u drugi krug.

Gorčević: Milatović će se obratiti partijama i građanima za podršku u drugom krugu

Gorčević je kazala da će se Milatović narednih dana obratiti političkim subjetima i građanima za podršku u drugom krugu.

"Što se tiče vanrednih parlamentarnih izbora oni su nužni za građane i društvo. Rezultat predsjedničkih izbora će uticati na poziciju kako nas kao vanparlamentarne partije tako i parlamentarnih stranaka i sigurno da će ti rezultati uticati da određene parlamentarne stranke pokušaju ili budu već uspjele da oforme neke blokove i koalicije što se naslućuje kroz određene podrške koje su bile tokom ove kamnpanje", rekla je Gorčević.

Ona je sigurna da će Đukanovićev poziv ka dijaspori biti mnogo jači u drugom krugu predsjedničkih izbora, ali i pored toga, kako je istakla, ne sumnjamo u pobjedu Milatovića u drugom krugu.

Radunović: Ovo je bila posljednja šansa za sve koji su priželjkivali da se DPS vrati na vlast

Radunović je kazao da je Đukanović dobio više glasova na predsjedničkim izborima "nego što bi DPS dobio na izborima".

"Đukanović i njegova kandidatura je bila posljednja šansa za sve one ljude koji su priželjkivali da se DPS vrati na vlast. Ovo je posljednji put da su uspjeli da animiraju ovoliko ljudi", ocijenio je Radunović

Gorčević: Milatović će ući u istoriju kao prvi predsjednik svih građana Crne Gore

Gorčević je kazala da se u Pokretu Evropa sad raduju što je Đukanović protivkandidat Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora i što će ta partija "da ga pošalje u političku penziju 2. aprila".

"Negdje mi je posebno drago što će Milatović ući u istoriju kao prvi predsjednik svih građana Crne Gore", rekla je Gorčević.

Radunović: Đukanović je blefer, iskusan političar

Radunović je kazao da je Đukanović "blefer, iskusan političar".

"Zna da je dobio skoro 20 odsto glasova manje nego na prošlim izborima i da je to procenat koji se ne može dostići. Iskusan je politčar, ne smije da pokaže bilo kakvu slabost sad kad ga čeka drugi krug. A da su svi oni svjesni da je ovo posljedji tango Đukanovića, svjesni su, vjerujte", rekao je Radunović.

Bonus video: