Jovanović: Zaposleni neće na vrijeme primiti platu, blokada može potrajati sve dok Božović ne bude na slobodi

Predsjednik SO Budva kazao da bi potpredsjednik Opštine, kad bi bio imenovan, morao da ima posebna ovlašćenja za isplatu zarada. "Čak i da ih imamo izabrane, to ne bi riješilo situaciju u konkretnom slučaju", istakao je

10861 pregleda 162 reakcija 64 komentar(a)
Jovanović, Foto: TV Vijesti
Jovanović, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović kazao je za Boje jutra na TV Vijesti da zaposleni u Opštini i lokalnim preduzećima, oko hiljadu njih, neće na vrijeme primiti aprilsku platu.

Funkcionisanje grada je u blokadi nakon hapšenja predsjednika Opštine Mila Božovića, koji se nalazi u pritvoru.

Jovanović je apelovao na nadležne da se odredi druga privremena mjera za Božovića koji je, ističe, jedini ovlašćen za potpisivanje dokumenata potrebnih za isplatu zarada. Kazao je i da nije poznato koliko će trajati blokada.

"Obratili smo se svim nadležnim organima i tražili da se uvaži zahtjev više od četiri hiljade građana i predstavnika građana u lokalnom parlamentu. Može da potraje sve dok se predsjednik Opštine ne nađe na slobodi", rekao je on.

Kazao je da bi potpredsjednik Opštine, kad bi bio imenovan, morao da ima posebna ovlašćenja za isplatu zarada. "Čak i da ih imamo izabrane, to ne bi riješilo situaciju u konkretnom slučaju", istakao je.

Naglasio je da Božović neće podnijeti ostavku, rekavši da su pojedine izjave proteklih dana "pokušaj da se ostvari poneki politički poen". "Oni koji priželjkuju izbore za to nisu spremni", ocijenio je.

Jovanović je rekao da oni koji pokušavaju da nude rješenja imaju "ogromno pravno i političko neiskustvo".

Kazao je i da mu nije omogućeno da posjeti Božovića u pritvoru.

Na pitanje kakva se poruka šalje turistima u susret sezoni, kazao je "da nas ljetnja sezona ovoga puta zahvata sve nespremne".

"Najave su dobre, ali kao grad nećemo biti u mogućnosti da se adekvatno pripremimo... Sigurno ćemo imati poteškoća, a posljedice će osjetiti građani cijele Crne Gore", istakao je.

"Konsultacije prije davanja izjava za medije"

Jovanović je, na pitanje da li je upozorio sve opštinske funkcionere, sekretare sekretarijata i načelnike službi da ubuduće ne mogu pojedinačno istupati u javnost, te da samo on u odsustvu predsjednika Opštine Mila Božovića može davati medijima izjave, kazao da je u kriznim situacijama standard da lokalna uprava komunicira sa medijima na zvaničan način.

Povezani članci

28. April 2023.

Jovanović: Svi da ćute na pitanja medija

"Tačno je da sam uputio dopis starješinama organa, s obzirom da su se pojavilia oprečna i politička, a ne stručna mišljenja o obavljanju javne funkcije, da ta mišljenja ne iznose. Ako bi da iznose politička mišljenja, to se radi na drugi način, ali ne kao zaposleni u lokalnoj upravi", istakao je i dodao:

"Nije tačno da je bilo kome spriječeno da komunicira sa medijima, već je naglašeno da za tako nešto treba da se konsultuje sa predsjednikom Skupštine opštine, i ne vidim ništa problematično u tome", zaključio je.

Bonus video: