Kosović: "Ruka pravde" je vrlo nedržavnički potez

On je istakao da odluka da se novi trajekt nazove "Ruka pravde" služi isključivo u reklamerske i kako kaže, u ovom slučaju i predizborne svrhe

15855 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Prinscreen/Boje jutra
Foto: Prinscreen/Boje jutra

Sam način na koji je objavljena informacije o imenu novog trajekta, a prilikom koje se spominje slogan pod kojim Demokrate i URA učestvuju na izborima, čini naziv "Ruka pravde" kontroverznim, ocijenio je glavni i odgovorni urednik "Vijesti" Srdan Kosović.

"Mislim da se radi o vrlo nedržavničkom potezu gdje se nešto što se koristi u svakodnevnom političkom i propagadnom smislu uzima za naziv trajekta", naveo je Kosović na TV Vijesti.

Dodao je da novi naziv služi isključivo u reklamerske, a u ovom slučaju i predizborne svrhe.

"To nije naziv koji bi trebalo da se mijenja prilikom svake promjene vlasti ili da kratko važi, pa se postavlja pitanje da li se to planira kao dugoročni narativ, da neka "ruka pravde" narednih decenija krstari Crnom Gorom, a da nikad ne riješi problem korupcije i organizovanog kriminala".

Kosović je komentarisao i dešavanja uoči finala Kupa u fudbalu kada su navijači skandirali "Nož, žica, Podgorica".

"Ono što je mene iznenadilo je da se radi o navijačima Sutjeske koji do sada nisu imali ove vrste ispada. Znajući direktno ili indirektno bekgraund nekih od vođa navijača Sutjeske koji nisu, ili bar nisu javno, iskazivali tu vrstu tendencije da se tako javno ponašaju", kazao je Kosović.

On je naglasio da ono što treba da zabrine je lakoća takvog ponašanja u javnom prostoru.

"Mi danas na ulazu u Cetinje imamo transparent podrške čovjeku kojeg nadležni sumnjiče za povezanost sa dvostrukim ubistvom", napomenuo je Kosović.

Bonus video: