Jovanović: Zadovoljni smo sezonom, Opština Budva može funkcionisati ovako sve dok traje mandat

"Sva dokumentacija koja je dostavljena putem Višeg suda je uredno potpisana od strane predsjednika Opštine Mila Božovića i nemamo zaostatke u ispunjavanju tekućih obaveza", rekao je Jovanović

7304 pregleda 79 reakcija 18 komentar(a)

Kao lokalna uprava veoma smo zadovoljni sezonom. U datim okolnostima Opština Budva funkcioniše na najbolji mogući način. i lokalna uprava izvršava sve obaveze, rekao je u Bojama jutra predsjednik Skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović.

On je kazao da je sjednica SO zakazana za 18. jul gdje će se mnoga važna pitanja naći pred odbornicima i na kojoj će se raspravljati o mnogim tačkama koje se tiču opšteg interesa građana.

"Sva dokumentacija koja je dostavljena putem Višeg suda je uredno potpisana od strane predsjednika Opštine Mila Božovića i nemamo zaostatke u ispunjavanju tekućih obaveza", rekao je Jovanović.

On, odgovarajući na pitanje do kad tako mogu da funkcionišu, kaže da "što se nas tiče, i ovog saziva ovo stanje će funckionisati dok god su građani mandat povjerili nama, četiri godine".

Dodaje da sve državne institucije, građani, politički akteri i pojedinci moraju da poštuju pretpostavku nevinosti u slučaju Božovića.

"Gospodin Božović je za sve institucije i građane nevin čovjek, čija nevinost se pretpostavlja. On nije dužan da dokazuje svoju nevinost, već da njegovu krivicu dokažu državni organi. Sve do tog trenutka on nema nijednu pravnu prepreku da ne bude predsjednik opštine", poručio je Jovanović.

Božović je uhapšen u aprilu ove godine i njemu Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Otkad je pritvoren on je iz ćelije potpisao platne liste, brojne odluke, fakture, ugovore...

Bonus video: