Kandići su život na moru zamijenili za šavničko selo: Opština i država ne pomažu, bavili bi se turizmoma ali nema vode

Planiranje je pratilo dvodecenijsko ulaganje, jer su krenuli od nule. Danas osim kuće imaju pomoćne objekte, a za dvije godine od povratka zasadili su i baštu i kupili nešto stoke

20211 pregleda 72 reakcija 17 komentar(a)
Slatina, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Slatina, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Od sela i seoskih poslova mnogi bježe, ali to nije slučaj sa porodicom Kandić, koja se nakon 35 godina života i rada na moru, preselila u šavničko selo Slatina.

Povratak su dugo pripremali, a za dvije godine, koliko su na selu, uspjeli su da urede imanje, oslanjajući se samo na vlastite mogućnosti, jer njihov povratak nije došao da pozdravi niti pomogne niko iz opštine i države.

Kandići planiraju i da se bave turizmom, ali je uslov da dobiju vodu.

Pučinu za poljanu i morski život za seoski - zamijenio je bračni par Kandić. Nakon punih 35 godina života i rada u Kotoru, došli su u Slatinu.

Planiranje je pratilo dvodecenijsko ulaganje, jer su krenuli od nule. Danas osim kuće imaju pomoćne objekte, a za dvije godine od povratka zasadili su i baštu i kupili nešto stoke.

Ipak, razočaralo ih je što niko od nadležnih nema sluha za njihovo širenje imanja i planove da se počnu baviti turizmom.

Bonus video: