Jovanović: Ne može se reći da je budvanski parlament u blokadi

"Ukoliko se opet desi bojkot mi ćemo ispunjavati što je zakonska obaveza parlamenta. Ukoliko se desi da neko šest mjeseci bojkotuje parlament onda je jasno da želi da izazove krizu", rekao je Jovanović

7429 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Jovanović, Foto: TV Vijesti
Jovanović, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović kazao je da se "ne može reći da je budvanski parlament u blokadi".

On je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti kazao da bi se govorilo o blokadi lokalnog parlamenta je potrebno da se sjednice ne održavaju šest i više mjeseci.

Sjednica Skupštine opštine Budva koja je bila zakazana za 18. jul odložena je za 15. avgust jer nije bilo kvoruma.

"Na sjednicu se nijesu pojavio i jedan dio naših odbornika i možemo da govorimo o bojkotu sjednice ove grupacije...", rekao je Jovanović.

Na sjednicu 18. jula je došlo 14 odbornika iz redova nekadašnjeg Demokratskog fronta, a nisu se pojavila četiri odbornika sa te liste, kao ni odbornici Demokrata, URA, SNP, SDP i koaliciije oko DPS.

"Ukoliko se opet desi bojkot mi ćemo ispunjavati što je zakonska obaveza parlamenta. Ukoliko se desi da neko šest mjeseci bojkotuje parlament onda je jasno da želi da izazove krizu", rekao je Jovanović.

Dodao je i da je rješenje jednostavno.

"Ili će se odbornici ponašati odgovorno ili će parlament ući u određenu situaciju da skrati mandat i vrati ga građanima Budve".

Bonus video: