TV Vijesti: Spajić zove GP URA?

Nakon što su Demokrate prošle sedmice poručile da ne prihvataju da odlučujući glas za novu većinu stigne sa liste koju je predvodio DPS, lider PES-a mora da traži nova rješenja. Poziv na razgovor, makarza sada, GP URA nije dobila

29618 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović

Iako zvanični pozivi još ne stižu, u pokušaju sastavljanja nove vlade, koalicija Za budućnost Crne Gore i dalje nije opcija, dok Pokret Evropa sad razmatra da pozove Građanski pokret URA na pregovore, nezvanično saznaje Televizija Vijesti.

URA još nije dobila poziv, kaže lider te partije i premijer Dritan Abazović koji kaže da su uvijek spremni na dijalog ali da to ne znači da će se dogovoriti.

Na ulasku u treći, i posljednji mjesec, u kome ima šansu da formira novu Vladu, iščekuje se naredni potez mandatara Milojka Spajića. Nakon što su Demokrate prošle sedmice poručile da ne prihvataju da odlučujući glas za novu većinu stigne sa liste koju je predvodio DPS, lider PES-a mora da traži nova rješenja. Poziv na razgovor, makar zasada, URA nije dobila.

"Nijesmo dobijali nikakav zvanični poziv, niti na njemu insistiramo, ako bude bilo poziva, mi nikad nijesmo bježali od dijaloga, sa bilo kim. To ne znači uopšte da ćemo se dogovoriti, ali da vodimo dijalog to je, čini mi se, stvar političke kulture", rekao je lider GP URA Dritan Abazović.

Dijalog sa GP URA, prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama TV Vijesti, jeste opcija u priči o formiranju nove vlade. Tome bi, kako saznaje Televizija Vijesti, trebalo da prethodi "spuštanje lopte" i sa jedne i sa druge strane.

Upitan da li ima nešto na čemu bi insistirali, ili od čega ne bi odustali, ako URA uđe u pregovore o vladi, Abazović je odgovorio:

"Ne bih prejudicirao prije nego što taj poziv stigne, ako uopšte bude upućen".

Da li je poziv na pregovore upućen koaliciji Za budućnost Crne Gore, iz tog saveza Televiziji Vijesti nijesu odgovorili. Informacije TV Vijesti govore da za sada neće biti pozvani, ali nije isključen dijalog o saradnji na nekim drugim nivoima. DPS, kako saznaje TV Vijesti, nije opcija za sastavljanje 44. vlade.

Bonus video: