Odluka suda: "Nova Pobjeda" da Nikšićaninu plati 3.000 eura odštete

Vojinović je za TV Vijesti rekao da se osjeća poniženo i da će se žaliti na prvostepenu presudu, jer smatra da mu je dosuđena suviše niska odšteta

6720 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Podgorici donio je prvostepenu presudu da kompanija "Nova Pobjeda", koja izdaje dnevni list "Pobjedu", Nikšićaninu Ivanu Vojinoviću isplati 3.000 eura na ime nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti.

Vojinović je tužbom tražio 50 hiljada eura zbog teksta portala Pobjeda od 3. septembra 2020. godine u kom je navedeno da je pucao na sugrađanina Janka Gardaševića, koji je nosio majicu sa crnogorskim obilježjima. Vrlo brzo je utvrđeno da je Vojinović sporne noći bio u Budvi, a navode "Pobjede" demantovali su njegova porodica, ali i sestra ranjenog Gardaševića. "Pobjeda" je objavila demanti porodice i navela da je spornu informaciju dobila od svog dugogodišnjeg izvora iz bezbjednosnih službi.

Vojinović je Televiziji Vijesti rekao da se osjeća poniženo i da će se žaliti, jer smatra da mu je dosuđena suviše niska odšteta.

"Tražio sam 50 hiljada eura, kako nijednom mediju ne bi palo na pamet da sjutra objavi ovakvu ili sličnu dezinformaciju, koja može imati nesagledive posljedice", kazao je Vojinović, koji je nakon spornog teksta dobio brojne prijetnje.

Iz Pobjede nisu željeli da komentarišu prvostepenu presudu, kao ni da li će se i oni žaliti.

Bonus video: