Šljukić: Ministarstvo nije dobilo odluku da je planiran štrajk, početak drugog polugodišta 22. januara

U slučaju donošenja odluke o stupanju u generalni štrajk, kazao je, najveću odgovornost i najveće obaveze u dijelu poštovanja zakona padaju na štrajkački odbor i direktore škola koji moraju da obezbijede minimum procesa rada

13557 pregleda 36 reakcija 35 komentar(a)

Ne postoji bojazan da će biti odložen početak drugog polugodišta. Ministarstvo još uvijek nije dobilo nikakav zahtjev, dokument, i odluku sindikalne organizacije da je planiran štrajk, rekao je u Bojama jutra sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija Marko Šljukić.

On je rekao da informacije koje posjeduje ministarstvu dolaze iz medija.

Izvršni odbor Sindikata prosvjete je prije dva dana predložio Glavnom odboru da započne pripreme za štrajk.

"Očekujemo da drugo polugodište počne 22. januara. Jako je bitno istaći da mnoga pitanja koja su adresirana na Ministarstvo možda bi trebalo da budu adresirana na druga ministarstva, na vladu..", rekao je Šljukić.

U slučaju donošenja odluke o stupanju u generalni štrajk, kazao je, najveću odgovornost i najveće obaveze u dijelu poštovanja zakona padaju na štrajkački odbor i direktore škola koji moraju da obezbijede minimum procesa rada.

Minimum proces rada definisan je uredbom iz 2006. godine.

"Zamolio bih sve zaposlene koji se odluče na štrajk da pogledaju zakonsku regulativu i da vide šta se dešava ako se ne ispoštuje minimum procesa rada. Tada je predviđen prekid radnog odnosa... To jeste radikalna mjera", rekao je Šljukić.

Pozvao je prosvjetare na razgovor koji bi, kako je kazao, imali zdravu polaznu osnovu.

Bonus video: