Desetogodišnjakinja kamenovala autobus u Podgorici

Šteta na autobusu je 3.500 eura, a isti će biti isključen sa linije pet dana, što će izazvati promjene u redu vožnje. Tako će autobusi na liniji 21 polaziti na pola sata

16532 pregleda 65 reakcija 65 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Za nepuna dva mjeseca kamenovana su tri autobusa javnog gradskog prevoza u Podgorici.

Iz preduzeća "Putevi" za Boje jutra ističu da je počinilac posljednjeg kamenovanja, koje se dogodilo prije dva dana, maloljetnica stara 10 godina.

Ova šteta koju je kamenicom napravila desetogodišnjakinja, gradsko preduzeće Putevi, koje gazduje autobusima, koštaće oko 3.500 eura.

Direktor gradskog preduzeća "Putevi" Radoš Zečević kaže da taj beskrajni lanac vandalizma pravi velike probleme, jer autobusi moraju da budu isključeni sa linija.

"Baš smo krajnje očajni jer nama nije toliko šteta bitna, koliko je važno što naši autobusi moraju, zbog popravke, da budu isključeni sa linija, a imamo ih, dovoljno, ali knap da održavamo broj linija sa ovim isplaniranim polascima. To nas dovodi u veliki problem, a ni šteta nije zanemarljiva", rekao je Zečević.

Za nepuna dva mjeseca, ovo je treći kamenovani autobus u glavnom gradu.

"Znači prije mjesec, pred Novu godinu izvjesni Janjušević od 17 godina udario je i slomio staklo do vozačeve glave. Čovjek je srećom zadržao koncentraciju da ne udari u neki stub, da neko ne pogine ili se izlomi itd. Radimo po predviđenim procedurama, prijavimo MUP-u, uradi se uviđaj, dobro je da su našli počinioce", rekao je Zečević i apelovao na roditelje da obrate pažnju šta im djeca rade u slobodno vrijeme.

Dok apeluju na roditelje, građani ističu da ih ovakav nepopularan vid zabave obično ostavlja bez teksta.

Posljednje kamenovanje linije 21 znači i pet dana van stroja ali i neredovniji polasci.

"Taj autobus je povučen sa linije i neće ići na svakih 25 minuta, nego na pola sata."

Za nove autobuse Putevi, umjesto planiranih šest imaju 3.5 miliona eura, a po svemu sudeći, zaključuje Zečević biće nabavljeni tek u drugoj polovini godine.

Bonus video: