Perović Durković: Reagensi stigli u podgoričke domove zdravlja

Direktorica Doma zdravlja Podgorica je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti saopštila i da je nabavka reagenasa, kojih nije bilo više od mjesec jedan od izazova u poslovanju te ustanove koji su je dočekali po preuzimanju funkcije

4561 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.03.2024. 10:25h

U podgoričke domove zdravlja juče su stigli reagensi, pa pacijenti sve neophodne analize sada mogu raditi u njihovim laboratorijama, kazala je vršiteljka dužnosti (v.d.) direktorice Doma zdravlja Podgorica, Dragana Perović Durković.

Ona je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti saopštila i da je nabavka reagenasa, kojih nije bilo više od mjesec, jedan od izazova u poslovanja te ustanove koji su je dočekali po preuzimanju funkcije.

"Naši građani odnosno pacijenti mogu sve analize koje su bile nedostupne sada odraditi u Domu zdravlja Podgorica. To je mene zateklo još prvog dana, potrudili smo se, prevazišli problem vrlo brzo, tako da se nadam da se neće ponavljati. Imaćemo reagense do kraja ove godine, onda ide planiranje za naredne četiri", istakla je Perović Durković.

Ona je dodala da je administracija dio kojim se bave više od 60 posto radnog vremena.

"A moramo da imamo vrijeme za pacijenta, da mu se posvetimo, odredimo planove za dalju dijagnostiku, za kontrole i ostalo. Nemamo vremena, bavimo se i preventivom, kurativom, promovisanjem zdravlja, savjetovalištem i ostalim. To ćemo unaprijediti, ali uz veliki podršku Ministarstva zdravlja, imali smo niz sastanaka sa Ministarstvom zdravlja i Fondom za zdravstveno osiguranje, da se bar višak administracije skloni sa izabranog doktora da bi imao vrijeme koje bi kvalitetno posvetio i tada ne bi bilo ni gužve", kazala je Perović Durković.

Bonus video: