Stajalište na Zlatici neadekvatno, dotrajalo i vandalizovano

Sadašnji menadžement Željezničke infrastrukture Crne Gore kaže da su brojne objekte zatekli u sličnom stanju te da nije bilo vremena za popravke, jer su najveći dio sredstava uložili u kritična i prometna mjesta na kolosjeku

5643 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Željezničko stajalište na Zlatici na meti je neodgovornih pojedinaca ali i neadekatnog održavanja. Putnici ipak, kad je kiša i nevrijeme, nemaju izbora.

Smeće, vandalski grafiti, dotrajali objekat i peron bez adekavatnog željezničkog stajališta...

Sadašnji menadžement Željezničke infrastrukture Crne Gore kaže da su brojne objekte zatekli u sličnom stanju te da nije bilo vremena za popravke, jer su najveći dio sredstava uložili u kritična i prometna mjesta na kolosjeku.

"U fokusu su nam bili stanični objekti u Virpazaru i Sutomoru, ali nismo zaboravili ni na aktivnosti, u skladu sa mogućnostima, na drugim objektima. Takođe, uz maksimalnu odgovornost i sa svim raspoloživim kapacitetima pokrenuli smo i intenzivno radimo na projektima rekonstrukcije svih pružnih pravaca u Crnoj Gori, sa svim pripadajućim sistemima, kroz finansiranje od strane međunarodnih finansijskih institucija", kazali su iz ŽICG.

Ovaj objekat na peronu doći će na red s proljeća, obećavaju nadležni.

"U okviru priprema za turističku sezonu kao i prethodne godine vršiće se adaptacija stajališta na dijelu pruge Podgorica–Bar, gdje će biti tretirano i pomenutno stajalište. S obzirom na sredstva sa kojima raspolaže ŽICG vršiće se adaptaciju stajališta sa akcentom na prugu Podgorica–Bar. Napomenućemo to da smo prošle godine, u sklopu priprema za turističku sezonu, obnovili stajališta na tom dijelu pruge, koja su nedugo zatim, zahvaljujući neodgovornim pojedincima oštećena", rekli su iz ŽICG.

Iz ŽICG dodaju od održavaju preko 1.000 objekata a čekaju na pomoć međunarodnih finansijskih institucija radi modernizacije svih staničnih objekata u Crnoj Gori.

Bonus video: