Loše stanje ulice AVNOJ-a u Podgorici godinama brine stanare: Bez trotoara, uska, puna rupa i smeća...

"Uslov za izvođenje radova prema projektnoj dokumentaciji su prethodno riješeni imovinsko - pravni odnosi", kažu iz Agencije za razvoj i izgradnju Podgorice

1756 pregleda 1 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Bez trotoara, uska, puna rupa i smeća... Tako izgleda ulica AVNOJ-a u Podgorici, čije loše stanje godinama brine brojne starane.

"Žalili smo se mjesnim zajednicama, kakvi... Kao da smo ne znam odakle došli ovdje", kaže on, a na pitanje kako je onda živjeti u toj ulici, odgovara:

"Kako, nikako, da vam pravo kažem. Svakog dana moramo djecu da pratimo da ih šta ne zgazi, ja ne znam, niko ne okreće glave ođe, niko, bože sačuvaj."

Da bi ulica AVNOJ-a mogla zasijati novim sjajem, najavljuju iz Glavnog grada, a te namjere izdvojiće 300.000 eura.

"Glavni projekat je pozitivno revidovan i dobijene su saglasnosti nadležnih preduzeća. Na trasi saobraćajnice postoje neriješeni imovinsko-pravni odnosi i u toku je usaglašavanje podataka pred nadležnom Upravom za nekretnine. Uslov za izvođenje radova prema projektnoj dokumentaciji su prethodno riješeni imovinsko - pravni odnosi", kažu iz Agencije za razvoj i izgradnju Podgorice.

Umoran od silnih obećanja postao je i Spaso Nikolić.

"Kad su počeli ovi izbori, obećano nam je bilo da se ulica radi, odobrena su bila sredstva, oko 300.000 maraka, u markama se taj put računalo, da će biti ulica rekonstruisana, od toga se odustalo. Onda izbori, pa izbori, niko ništa", kaže on.

Dok obećanja ostaju samo slovo na papiru, roditelji, prema riječima Marka Brnovića, strahuju za bezbjednost djece.

"Dosta puta vičem na njih da ne izlaze, lijepo bi bilo da nešto riješe, oni su nekoliko puta, čini mi se pred svake izbore dolaze, mjere, prave, sad će početi da se radi, 'oće, neće..."

Brojne rupe na putu problem su zbog kojeg ispašta još jedan od Zabjelčana.

"Đe god pođete rupa, meni su svi amortizeri propali i ćeram ovako dok ne kupim novo, a kako ću, nemam para", kaže Rašo Rešetar.

I dok radove čekaju s nestpljenjem, spremaju se i za blokadu ulice ukoliko se obećanja ne ispune, poručuju, za kraj, stanari.

Bonus video: