Policija u OIK Podgorica: Predstavnica DPS prijavljena da je krila kupone sa glasačkih listića

U Službenoj zabilješci o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica piše da je 2. septembra u službenim prostorijama Skupštine Glavnog grada prilikom kontrole izbornog materijala na biračkom mjestu 63 od strane ovlašćenih predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) sklonjeni kuponi sa glasačkih listića

112735 pregleda 965 reakcija 68 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U prostorijama Opštinske izborne komisije (OIK) Podgorica trenutno se nalazi policija, koja nakon uviđaja uzima izjave od njenih članova, potvrđeno je "Vijestima".

U Službenoj zabilješci o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica piše da je 2. septembra u službenim prostorijama Skupštine Glavnog grada prilikom kontrole izbornog materijala na biračkom mjestu 63 od strane ovlašćenih predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) sklonjeni kuponi sa glasačkih listića.

Član komisije Nikola Terzić (URA) je u tom trenutku ustao sa svog mjesta i glasno kazao prisutnima da je vidio kako Milena Orlandić (DPS), jedna od ovlašćenih predstavnika tokom brojanja kontrolnih kupona za odnosno biračko mjesto svjesno uklanja kupone.

Službena zabilješka o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica
Službena zabilješka o radu izborne komisije Glavnog grada Podgoricafoto: Printscreen

Terzić je prišao Orlandić i na očigled svih prisutnih pronašao jedan kontrolni kupon ispod njene noge, a ubrzo nakon ovog kupona pronađen je i drugi kupon ispod stolice na kojoj je sjedjela Orlandić.

OIK je nakon ovoga odmah prekinula postupak kontrole ovlašćenim predstavnicima DPS.

Nakon toga na insistiranje člana komisije da predsjednik Komisije podnese krivičnu prijavu, on je uputio članove da oni to učine.

Nakon toga komisija je jednoglasno donijela odluku da se svim predstavnicima prekine dalji uvid u kontrolu izbornog materijala.

Bonus video: