Bijelo Polje: Krv darivalo 60 maturanata

Učenici koji su darivali krv danas su bili oslobođeni nastave
182 pregleda 0 komentar(a)
Dobrovoljno davanje krvi, Foto: Jadranka Ćetković
Dobrovoljno davanje krvi, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.01.2019. 09:57h

Oko šezdeset maturanata tri srednje škole u Bijelom Polju odazvalo se danas akciji dobrovoljnog davanja krvi na odjelenju Transfuzije u Bijelom Polju. 

Akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom “Pruži ruku za život – daruj krv” realizovala je NVO “Kan”, u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta, Klubom dobrovoljnih davalaca krvi, Gimnazijom  “Miloje Dobrašinović”, Srednjom stručnom školom i Srednjom elektro-ekonomskom školom.

 “Ovo je druga akcija koju oraganizuje NVO "Kan".Trudićemo se da ubuduće ovo postane tradicija, Kao organizatori veoma smo zadovoljni odzivom maturanata. Oni su pokazali svoju plemenitu stranu i položili ispit iz humanosti", kazao je predsjednik te organizacije profesor Nikola Simović.

Direktor Srednje stručne škole Semir Bučan je podjsetio da su se akciji priključili I profesori, te članovi uprave škola. 

“Učenici su danas pokazali da  su, iako mladi, savjesni i odgovorni članovi društva. Ponosni  smo na ovakav odziv učenika ”, kazao je Balić.

Direktor srednje elektro-ekonomske škole Miloš Marić je kazao da je akciji prethodilo predavanje o dobrovoljnom davalaštvu u Gimnaziji. 

“Na predavanju je govorila specijalista transfuziolog dr Duška Miladinović, a prisustvovali su učenici sve tri škole. 

Maturant Srednje elektro-ekonomske škole Miloš Baošić je kazao da mu je ovo prvi put da učestvuje u ovakvoj akciji.

“Pozivu se odazvalo oko 20 učenika Srednje elektro-ekonomske škole. Nadam se da ćemo na ovaj način doprinijeti obezbjeđivanjuu dovoljnih količina krvi.

Učenici koji su darivali krv danas su bili oslobođeni nastave.