KOMPANIJA APPLE SPREMA JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE

Sljedeće godine “iPhone Ferrari”

Iako su ovogodišnji modeli iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni, mnogi su Appleu zamjerili kako su prilično slični "šesticama" i da im, kao i na cijelom mobilnom tržištu, nedostaje prvih inovacija
69 pregleda 13 komentar(a)
iphone7, Foto: FXLider
iphone7, Foto: FXLider
Ažurirano: 07.02.2019. 14:17h

Sljedeće godine Apple slavi deset godina od predstavljanja prvog iPhonea i već mesecima čitamo kako ova kompanija priprema uređaj s kojim ponovno želi da obori sve prodajne rekordne na tržištu. 

Iako su ovogodišnji modeli iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni, mnogi su Appleu zamjerili kako su prilično slični "šesticama" i da im, kao i na cijelom mobilnom tržištu, nedostaje prvih inovacija. 

Informacije koje su ove nedjelje procurile na internetu ponovno su "potvrdile" Appleove planove za 2017. koji, uz dva klasična modela kao i svake godine, priprema i još jedan kojeg navodno razvijaju pod kodnim imenom Ferrari. Što se nasljednika modela iPhone 7 i 7 Plus tiče, oni bi trebalo da donesu standardna poboljšanja kakva od ove kompanije viđamo svake godine  - bolji i brži procesor i grafika, kvalitetnija kamera i slično. 

Appleov Ferrari (koji bi mogao da nosi ime iPhone 8 ili čak iPhone 10, ali to su još samo medijska nagađanja) imaće zakrivljen AMOLED ekran, koji će pokrivati većinu prednje površine telefona tako da će Home taster biti integrisan u ekran. Kako će ekran da zauzimi veći dio prednje površine telefona, ovaj telefon mogao bi da zadrži iste dimenzije kao iPhone 7 ili 7 Plus, a dijagonala ekrana biće veća. 

Osim ekrana, od novog top modela iPhonea očekuju se i opcije poput bežičnog punjenja, vodootpornosti, snažne i izdržljive baterije i slično, a Apple će navodno da promijeni i smještaj unutrašnjih komponenata. 

O ovim navedenim opcijama poput zakrivljenog ekrana, bežičnog punjenja i integrisanog Home tastera, govori se već duže vrijeme, pa je velika vjeroatnoća da će ih Apple (koji ove glasine nikada nije i neće potvrditi prije službenog predstavljanja) zaista ugraditi u taj model koji će biti najbolji iPhone ikada. Kao i proteklih godina, njegovo predstavljanje očekujemo u septembru sljedeće godine.