Predstavljamo vam Sterls Gepard 850: Ruski tenk na četiri točka

Gepard serija obuhvata najsnažnija i tehnološki najnaprednija ATV vozila proizvedena u Rusiji. Prvi primjerci uskoro i kod nas
719 pregleda 4 komentar(a)
Sterls Gepard 850 (novine)
Sterls Gepard 850 (novine)
Ažurirano: 06.12.2016. 07:04h

Ruska kompanija Velomotors odlučila je da proizvede sopstveno ATV vozilo koje bi moglo da se nadmeće sa najboljim četvorotočkašima vodećih svjetskih proizvođača. Tako je nastala nova serija Stels Gepard (Guepard) koja predstavlja najsnažnija i tehnološki najnaprednija ATV vozila proizvedena u Rusiji.

Za izradu moćnog, pouzdanog i pristupačnog ATV vozila korišćeni su samo djelovi vodećih japanskih, tajvanskih i ruskih proizvođača. Ruski dizajneri su stvorili stil sa kojim se ne može uporediti nijedan drugi četvorotočkaš. Ispod agresivne spoljašnjosti krije se snažna i pouzdana šasija i sistem oslanjanja, koji su se dokazali u najzahtjevnijim testovima.

Amortizeri obezbjeđuju izuzetno meku i udobnu vožnju uz impresivan hod od 225 mm naprijed i 243 mm pozadi.

Motor je ipak tehnološki najnapredniji proizvod. Četvorotaktni V-tvin sa elektronskim ubrizgavanjem goriva dostupan je u tri varijante radne zapremine: 650, 800 i 850 cm3 (52, 67 i 71 KS). Uz ovaj moćan agregat idu CVT mjenjač i prenos koji mogu da izdrže ogromne napore.

Kočioni sistem nije tipičan za ATV vozila. Na svakom točku upotrebljene su četiri disk kočnice. Na taj način opterećenje se potpuno otklanja sa mjenjača prilikom kočenja i samim tim povećava mu se pouzdanost i izdržljivost.

Svi konektori električne instalacije su vodootporni. Instrument tabla je napravljena u saradnji sa čuvenim svjetskim proizvođačem KOSO. LED prednja svjetla su vodootporna, oklopljena aluminijumskim kućištem i posjeduju ventil membrane, koji omogućava vodootpornost i u velikoj dubini.

Stels gepard uskoro stiže i na crnogorsko tržište, a cijena najsnažnijeg modela 850 će da bude 9.600 eura.

Bonus video: