Foto: Crnogorski vojnici se žale na hladnoću, ali rade izvanredan posao

Na vježbi u Norveškoj učestvuje oko 50.000 pripadnika NATO–a, a Vojsku Crne Gore predstavljaju 33 pripadnika
105 pregleda 5 komentar(a)
džejms fogo, Foto: Reuters
džejms fogo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2018. 19:39h

Crnogorski vojnici obavljaju izvanredan posao na najvećoj vježbi NATO-a “Trident juncture”, ocijenio je njen komandant, američki general Džejms Fogo.

“Mislim da Crnogorcima odlično ide. Mislim da je prva godina prošla brzo i da su se u potpunosti integrisali u ono što radimo, kao što možete vidjeti na primjeru ‘Trident juncture’”, kazao je Fogo na pitanje “Vijesti” koliko je zadovoljan njihovim učešćem.

Na vježbi u Norveškoj učestvuje oko 50.000 pripadnika NATO-a, a Vojsku Crne Gore predstavljaju 33 pripadnika.

Fogo je kazao da je imao priliku da se na terenu sretne sa više crnogorskih vojnika, naročito onima koji su dio italijanske brigade.

Dodao je da se i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg susreo sa njima.

“Dok je prolazio vidio je crnogorsku zastavu na uniformi i prišao je tom vojniku, koji je bio medicinski tehničar. Pitao ga kako mu ide a crnogorski vojnik mu je rekao: ‘Hej, ovdje je prilično hladno’. Generalni sekretar mu je odgovorio: ‘Pa bio sam u vašoj zemlji. I tamo može biti prilično hladno’”, ispričao je Fogo anegdotu sa vježbe u Norveškoj.

On je dodao da su povodom prve godišnjice članstva ugostili predstavnike Ministarstva odbrane i Vojske na nosaču aviona “Heri S. Truman” i za njih napravili “rođendansku tortu”.

Bonus video: