Tesla više neće besplatno puniti automobile strujom

Kompanija je saopštila da će vozila koja budu naručena posle 1. januara 2017. godine dobiti oko 1.000 milja kredita na stanicama za punjenje. Kada se taj krediti potroši, vlasnicima će se naplaćivati punjenje vozila
2 komentar(a)
Tesla model 3, Foto: Reuters
Tesla model 3, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2016. 19:28h

Kompanija proizvođač električnih automobila Tesla Motors najavila je danas da od iduće godine prekida sa pružanjem besplatnog punjenja automobila strujom u njenoj mreži stanica.

Kompanija je saopštila da će vozila koja budu naručena posle 1. januara 2017. godine dobiti oko 1.000 milja kredita na stanicama za punjenje. Kada se taj krediti potroši, vlasnicima će se naplaćivati punjenje vozila.

Vozila naručena ili prodata prije 1. januara ili na sam dan 1. januara i dalje dobijaju besplatno punjenje.

Firma nije navela cijene ali je ukazala da će punjenje koštati manje nego punjenje sličnog vozila benzinom. Detalji o cijenama biće objavljeni kasnije ove godine, dodala je kompanija kao i da će se cijene mijenjati s vremenom i varirati prema regionalnoj cijeni struje.

To znači da besplatno punjenje neće biti primenjivo na Model 3 od 35.000 dolara koji treba da uđe u proizvodnju u drugoj polovini 2017. godine, navodi agencija AP.

Bonus video: