Demokrate HN: Održavanje Međunarodnog dječijeg karnevala dovedeno u pitanje

"Do sada smo imali priliku da vidimo otkazivanje festivala Sunčane skale, zatim, neodržavanje Noći muzeja, izmještanje jedriličarske regate Tera di Mare iz našeg grada, tako da bi otkazivanje i ove jubilarne manifestacije osiromašilo kulturnu ponudu našeg grada, koji pretenduje da bude Evropska prijestonica kulture 2021", navodi se u saopštenju
8 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 03.06.2016. 11:07h

Opštinski odbor Demokrata Herceg Novog sa žaljenjem konstatuje da je održavanje jubilarnog, desetog Međunarodnog dječijeg karnevala - Herceg Novi 2016. dovedeno u pitanje, usled neodgovornog odnosa lokalne Turističke organizacije, saopšteno je iz ove partije.

Demokratama je neshvatljivo nam da je, uprkos preporuci Savjeta za kulturu da održavanje pomenute manifestacije ima izuzetan značaj za grad i da bi trebalo da se finansijski pomogne, uoči samog početka manifestacije organizator uskraćen za podršku.

"Do sada smo imali priliku da vidimo otkazivanje festivala Sunčane skale, zatim, neodržavanje Noći muzeja, izmještanje jedriličarske regate Tera di Mare iz našeg grada, tako da bi otkazivanje i ove jubilarne manifestacije osiromašilo kulturnu ponudu našeg grada, koji pretenduje da bude Evropska prijestonica kulture 2021. godine. Ovim putem apelujemo na lokalnu samoupravu i Turističku organizaciju Herceg Novi da prevaziđu sve razlike među sobom i podrže održavanje ove manifestacije, kako se ne bi dalje nanosila šteta imidžu Herceg Novog", navodi se u saopštenju.

Bonus video: