Spasonosno oružje protiv spojlera za Game of Thrones

Nemaju svi priliku da gledaju nove epizode Igre prijestola u stvarnom vremenu i to se baš i ne može promijeniti, ali zato je jedan genijalac napravio aplikaciju koja će sve spoilere povezane s Igrom prijestolja ukloniti sa vaših društvenih mreža
0 komentar(a)
spojleri, Foto: Screenshot (Bild)
spojleri, Foto: Screenshot (Bild)
Ažurirano: 31.05.2016. 12:32h

Nove epizode serije "Igra prijestola" postale su nešto poput nedeljnog događaja, piše Business Insider a prenosi Telegram.

Ako ne pogledate novu epizodu čim izađe, u ponedjeljak ujutro dočekaće vas prilično gadna situacija na društvenim mrežama, portalima i internutu generalno. A stvari su eskalirale do te mjere da se na spoilere nalijeće već i unutar sat vremena od kraja emitovanja svake nove epizode popularne serije u SAD-u.

Nažalost, nemaju svi priliku da gledaju nove epizode Igre prijestola u stvarnom vremenu i to se baš i ne može promijeniti, ali zato je jedan genijalac napravio aplikaciju koja će sve spoilere povezane s Igrom prijestolja ukloniti sa vaših društvenih mreža.

Sa ostatkom interneta je situacija malo kompleksnija.

Dakle, vaše spasonosno oružje protiv spoilera zove se Game of Spoils, napravio ga je Stu Bler, a funkcioniše na sljedeći način: zacrni sve postove koji sadrže neku frazu povezanu sa serijom i umjesto spoilera dobijate zgodnu poruku ekstenzije Game of Spoils. Funkcioniše na Twitteru, Facebooku, Redditu i Google Newsu.

A cijela stvar postala je još bolja kad je stigao update Game of Spoilsa koji svakom korisniku omogućava individualizaciju ekstenzije pa ćete tako, instalirate li ekstenziju, moći da dodate personalizovane fraze koje će vam omogućiti da isključite samo neke određene spoilere.

Internet možda jeste mračan i pun spoilera, ali zato vaš život od sada to više ne mora da bude.

Bonus video: