Đukanović primio grupu svjetskih naučnika

Đukanović je visoke goste upoznao sa osnovnim dostignućima savremenog razvoja naše zemlje
4 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2016. 16:36h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas grupu istaknutih svjetskih naučnika, zajedno sa predsjednikom CANU Momirom Đurovićem, koji učestvuju na Međunarodnoj konferenciji o razvoju i uticaju tehnologije na društvo i budućnost.

Među njima su bili predsjednik Međunarodnog savjeta za nauku prof. Gordon McBin, predsjednik Svjetske akademije nauke i umjetnosti prof. Eitor Gurgulino de Souza, dugogodišnji predsjednik Savjeta UN za klimatske promjene nobelovac prof. R.K. Pačauri, direktor Zelenog krsta sa sjedištem u Ženevi prof. Aleksander Likotal i član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i raniji predsjednik Svjetske akademije Ivo Šlaus. Konferenciju je organizovala Crnogorska akademija nauka i umjetnosti u povodu obilježavanja desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti, a pokrovitelj je Vlada Crne Gore.

"Premijer Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se tako reprezentativan naučni skup, fokusiran na izazove koje nosi razvoj novih tehnologija, organizuje u Crnoj Gori. On je visoke goste upoznao sa osnovnim dostignućima savremenog razvoja naše zemlje, kao i daljim planovima koji su prije svega oslonjeni na nova znanja i reformu obrazovanja. Zajednički je zaključak da su najisplativije investicije u ljude, kulturu, nauku i obrazovanje. Visoki gosti su izrazili spremnost da podrže crnogorske planove za budućnost, uz opasku da prosperitetna zemlja kao što je Crna Gora može biti lider promjena, a naročito u domenu održivog razvoja, koje su svijetu danas tako potrebne. Oni su posebno odali priznanje i zahvalnost Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti za uspješnu dugogodišnju saradnju", navodi se u saopštenju Vlade.

Galerija

Bonus video: