Sajam mladih pronalazača: Inovativna rješenja će predstaviti 16 timova

Sajam organizuju Fondacija Mladi pronalazači Crne Gore, Centar za stručno obrazovanje, Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete, uz podršku generalnog sponzora Crnogorske komercijalne banke (CKB)
0 komentar(a)
Sajam pronalazača, Foto: Sajam pronalazača
Sajam pronalazača, Foto: Sajam pronalazača
Ažurirano: 16.05.2016. 07:23h

U Podgorici će danas biti održan šesti Sajam mladih pronalazača, a svoje vještine i inovacije u takmičarskom dijelu predstaviće 16 timova iz gotovo svih crnogorskih gradova.

Sajam organizuju Fondacija Mladi pronalazači Crne Gore, Centar za stručno obrazovanje, Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete, uz podršku generalnog sponzora Crnogorske komercijalne banke (CKB).

"Na Sajmu mladih pronalazača 2016 u takmičarskom dijelu svoje vještine i inovacije predstaviće 16 timova iz gotovo svih crnogorskih gradova, dok će se u revijalnom dijelu predstaviti veliki broj studentskih timova, pojedinaca i preduzeća“, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Na ceremoniji otvaranja govoće predsjednik Fondacije Mladi pronalazači Crne Gore, Srđan Kadić, direktor Centra za stručno obrazovanje, Duško Rajković, i direktorica Korporativnog sekretarijata CKB, Maja Vukčević.

"Program Sajam mladih pronalazača odnosi se na pripremu inovativnih rješenja iz različitih oblasti i njihovo predstavljanje na Sajmu. Organizacija ovog sajma ima za cilj podsticanje mladih ljudi da razvijaju svoje inovacije, koristeći sopstvene ideje, znanje, vještine, dostupne alate, opremu, kao i ekspertsku pomoć“, kaže se u saopštenju.

Sajam će početi u 11 sati, u poslovnom objektu „The Capital Plaza“.

Bonus video: