Pronađene 1.284 nove planete: Tamo negdje možda postoji nova Zemlja

NASA je analizirala 4.302 signala i pronađeno je 1.284 objekta za koja je v,erovatnoća da su u pitanju planete veća od 99 odsto
59 pregleda 0 komentar(a)
svemir, Foto: Shutterstock
svemir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.05.2016. 18:19h

NASA je potvrdila postojanje 1.284 nove planete! Ovo je rezultat misije teleskopa “Kepler”, saopšteno je danas na sa znatiželjom očekivanoj konferenciji za novinare.

"Ovo otkriće uvećava šanse da tamo negdje, oko zvijezda nalik našoj, možemo eventualno otkriti planetu sličnu Zemlji", izjavila je Elen Stofan, vodeći istraživač NASA.

NASA je analizirala 4.302 signala i pronađeno je 1.284 objekta za koja je v,erovatnoća da su u pitanju planete veća od 99 odsto.

"Prije nego što je “Kepler” lansiran nismo znali da li su egzoplanete rijetkost ili su uobičajene u galaksiji. Zahvaljujući “Kepleru” i istraživačkoj zajednici, sada znamo da bi moglo da bude više planeta nego zvijezda. Ovo saznanje koristiće budućim misijama koje će nas dovesti bliže otkriću da li smo sami u kosmosu", kaže Pol Herc, direktor Ods,eka NASA za astrofiziku.

Prema najnovijim podacima, skoro 550 od novootkrivenih planeta moglo bi biti st,enovito, poput Zemlje, s obzirom na njihovu veličinu, navodi se na zvaničnom sajtu NASA.

Blic.rs

Bonus video: