Bečić: Neprihvatljivo je da stanovništvo odlazi iz Pljevalja

"Sa željom da se takva situacija napokon počne razrješavati u korist Pljevalja, Pljevljakinja i Pljevljaka, još jednom im čestitam 20. novembar, Dan opštine Pljevlja", kazao je Bečić
75 pregleda 18 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 19.11.2018. 15:05h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Pljevlja.

"U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima Pljevalja čestitam 20. novembar, Dan opštine Pljevlja. Pljevlja su tokom svoje duge i bogate istorije imala i uspona i padova, ali niko ne pamti da se ikada iz Pljevalja toliko mladih ljudi iseljavalo kao što je to slučaj danas, u 21. vijeku. Takođe, svojevrsni i tužan paradoks predstavlja i podatak da u Pljevljima nikada nije bila manja zaposlenost, da nikada manje fabrika nije radilo, a da, istovremeno, zagađenost vazduha u ovoj opštini nikada nije bila veća nego što je danas. Sa druge strane i na svu sreću, Pljevlja imaju i svoje nesumnjive, a još neokrunjene vrijednosti, kao što je multietnički i multikulturalni sklad, u kojem leži snaga i Pljevalja i svih građana ove opštine", rekao je Bečić.

On je dodao da su te vrijednosti koje Pljevlja decenijama baštine u direktnom dosluhu i sa antifašističkom tradicijom ove opštine, koja se uvijek, u jednakoj mjeri, ponosila i manastirom Svete Trojice i Husein-pašinom džamijom.

"Zbog svega što Pljevlja znače Crnoj Gori, neprihvatljivo je da danas imaju nezavidan socio-ekonomski položaj i da iz njih odlazi stanovništvo. Sa željom da se takva situacija napokon počne razrješavati u korist Pljevalja, Pljevljakinja i Pljevljaka, još jednom im čestitam 20. novembar, Dan opštine Pljevlja", kazao je Bečić.

Bonus video: