Svjetska premijera "jaguara" u Nikšiću

U turističkom smislu, Nikšić vjerovatno nikad nije imao veću promociju, jer će o Jaguarovoj premijeri izvještavati brojne medijske ekipe iz cijelog svijeta
304 pregleda 30 komentar(a)
Jaguar, Slano jezero, Foto: Screenshot (YouTube)
Jaguar, Slano jezero, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.04.2016. 17:19h

Od svih tačaka na svjetskoj turističkoj mapi, britanski automobilski gigant markirao je Slano jezero kraj Nikšića. Strmi, krševiti teren i divlja priroda oko jezera idealna su podloga za testiranje Jaguarovog prvog terenca F-pejs.

"Ovo mjesto je nevjerovatno, pogled je savršen. Ovo će mi biti kancelarija neko vrijeme. Tu je nizbrdica niz koju se spuštaju auta, da provjerimo koliko je novi jaguar prilagodljiv. Uglavnom vozimo autoputem, ali ovdje malo skrenemo, čisto da našim novinarima dočaramo uzbuđenje", kazao je PR direktor kompanije Jaguar Ričard Agnju.

Jaguarovi terenci od prije nekoliko dana krstare crnogorskim putevima, a do Slanog jezera stižu iz Budve gdje se smjestilo tehničko osoblje kompanije Jaguar. Promocija traje do početka maja do kada će Crnu Goru posjetiti preko 600 novinara iz svih krajeva svijeta. Paolo iz Italije već je napisao prve redove.

"Imamo mogućnost da se vozimo prelijepim predjelima i da otkrijemo vrlo lijepo mjesto u srcu Evrope koje nije tipično evropsko i za nas je pomalo egzotično", kazao je novinar iz Italije Paolo Kroci.

Lijepe riječi o prirodi okoline Nikšića prijaju i turističkim radnicima. Vjeruju da je događaj dobro tempiran i da će pospješiti dolazak novih turista.

"Da postanemo prepoznatljivi na daleko širem prostoru i na širem djelovanju u ovom području. Da li mislite da neko u gradu ima dovoljno novca da kupi ovaj auto? Ja stvarno ne znam, ali islim da će svakom biti zadovoljstvo da dođe i da pogleda ovo na licu mjesta i da se uvjeri kakve su mogućnosti ovog auta", kaže za TVVijesti Dragica Popović, iz TO Nikšić.

Cijena automobila je 46 990 eura, a iz firme Jaguar, model F pejs opisuju kao sportski i istovremeno praktičan automobil namijenjen porodici.

Kompletna konstrukcija je aluminijumska što ga čini laganim i lakim za vožnju, a kupci mogu birati 16 boja. O promociji svjetskog brenda u našoj državi, oglasiće se i Motorsport magazina koji ima dobru reputaciju u svijetu automibilizma.

"Da budemo zadovoljni mi koji se bavimo auto industrijom u Crnoj Gori jer ćemo na ovaj način utabati staze i što se tiče novinarsva i test vožnji i uopšte novinarskog glasa iz naše zemlje", ističe Vladimir Šestović iz MotorSport magazina.

Gosti koji su za potrebe promocije iznad Slanog jezera napravili objekat poručuju da vode računa o prirodnim resursima i da okolini neće nauditi.

"Instalirali smo privremeni objekat koji koristimo kao restoran i mjesto za novinare, da mogu da rade svoje priče. Kad odemo, sve ćemo srediti i ostaviti u boljem stanju nego što smo zatekli", kaže PR direktor "Jaguara".

Centralni događaj je sredinom maja kada će u prisustvu brojnih zvanica biti izvedeno zvanično testiranje Jaguarovih četvorotočkaša.

Bonus video: