Jaguari primijećeni iznad Nikšića

Povorka od nekoliko primjeraka prvog SUV modela u istoriji britanskog proizvođača praćena snimateljskim ekipama uočena je iznad jezera Slano.
62 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2016. 09:54h

Nekoliko primjeraka najnovijeg Jaguarovog modela F-Pace primijećeno je na crnogorskim putevima, i to u pratnji nekoliko pomoćnih vozila iz kojih su snimatelji bilježili kadrove vožnje.

Atraktivnu povorku uočio je naš čitalac na potezu od Nikšića prema graničnom prelazu Vilusi, i to iznad jezera Slano gdje se ekipa zaustavila da osmotre teren.

Kontaktirali smo Jaguarovu službu za odnose sa javnošću i od njih očekujemo preciznije informacije. Pretpostavljamo da se radi o snimanju promotivnog spota za prvi SUV u istoriji ovog britanskog proizvođača.

Inače, Jaguar F-Pace se odlikuje naprednim tehnološkim rješenjima i luksuznim enterijerom. Čak 80% karoserije izrađeno je od aluminijuma, što ovom automobilu daje visok nivo krutoće, uz smanjenje mase i potrošnje goriva.

Ponuda motora počinje od 2.0 dizel agregata sa 180 KS, sa manuelnim šestobrzinskim ili automatskim osmostepenim mjenjačem, uz izbor pogona na zadnje točkove ili na sva četiri točka (AWD).

Alternativa je snažniji 3,0-litarski V6 dizel koji proizvodi 300 KS.

F-Pace raspolaže prtljažnikom od 650 litara, a opremljen je intuitivnim InControl multimedijalnim sistemom sa centralnim ekranom od 10.2 inča i premijum ozvučenjem firme Meridian.

Sjedišta mogu biti standardna, luksuzna ili sportska, presvučena reljefnom ili perforiranom kožom, sa grijanjem i hlađenjem, uz električno podešavanje položaja sa memorijskom funkcijom.

Uz standardnu opremu na raspolaganju je i dugačak spisak opcija, a kupci mogu da se opredijele za jednu od 16 boja spoljašnjosti, dok su aluminijumski točkovi dostupni u rasponu od 18 do 22 inča.

Osnovna dizel verzija košta 47.000 eura.

Galerija

Bonus video: