Studenti i srednjoškolci, prijavite se na Bubble Cup takmičenje u programiranju

"Značaj koji Bubble Cup ima u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je riječ o jednom od rijetkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbijedi znanja potrebna za zaposlenje u najvećim svjetskim kompanijama"
71 pregleda 0 komentar(a)
Bubble Cup, Foto: Microsoft.com
Bubble Cup, Foto: Microsoft.com
Ažurirano: 23.03.2016. 11:42h

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji poziva zainteresovane studente i srednjoškolce da se do kraja marta prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju – Bubble Cup 9.

"Bubble Cup je takmičenje u programiraju i rješavanju algoritamskih zadataka, osmišljeno 2008. godine od strane Razvojnog centra Majkrosofta u Srbiji sa željom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima, i promoviše timski rad. Tokom devet godina održavanja takmičenje se razvilo u prestižni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo više od 3.000 učesnika", navode organizatori.

Bubble Cup takmičenje se sprovodi u dvije faze: 1. faza-dve onlajn runde i 2. faza-finale u Beogradu. Nakon registracije koja je otvorena tokom marta, na internet portalu www.bubblecup.org organizuju se dvije onlajn runde – prva od 1. do 25. aprila, i druga od 1. do 25. maja.

Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema unaprijed definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.

"Značaj koji Bubble Cup ima u programerskoj zajednici potvrđuje i činjenica da je riječ o jednom od rijetkih takmičenja koje najboljim učesnicima može da obezbijedi znanja potrebna za zaposlenje u najvećim svjetskim kompanijama", kažu organizatori.

Direktorica Bubble Cupa, Nataša Malinović, kazala je da je jedan od ciljeva Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji da motiviše mlade da se usmjere ka znanju i inovacijama, uz neprestano organizovanje i podržavanje brojnih inicijativa i programa.

"Bubble Cup takmičenje je među njima, i izuzetno smo ponosni na uticaj koji ima u razvijanju novih generacija programera i inovatora", rekla je ona.

Finale „Bubble Cup“ takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu.

Za detalje u vezi samih pravila takmičenja zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, na email adresi bubble@bubblecup.org ili preko Facebook strane takmičenja.

Bonus video: