Reno senik poprimio SUV obrise

Senik je do sada privlačio kupce najviše zbog praktičnih razloga, od sada će i zbog ljepote
242 pregleda 16 komentar(a)
reno senik (novina)
reno senik (novina)
Ažurirano: 08.03.2016. 16:55h

Može li Reno da vrati lidersku poziciju u MPV segmentu koji je upravo ovaj francuski proizvođač osnovao 1996. godine modelom "senik". Odgovor na to će da pruži najnovija, četvrta generacija Renoovog višenamjenskog vozila, koja je već prilikom lansiranja na sajmu u Ženevi pobrala vrlo pozitivne kritike javnosti.

Senik je odbacio raniji izgled, i poprimio mišićave linije SUV modela kađar, sa kojim ćete odmah naći velike sličnosti. Međutim, on je dijelom zasnovan i na konceptu R-spejs iz 2011. Reno je zadržao neke njegove elemente kao što su niska linija krova i veliki točkovi od čak 20 inča. Senik je sada takođe širi nego ranije, a ima i veću udaljenost od podloge.

"Sa novim senikom potpuno obnavljamo ovaj segment automobilom koji nije samo vrlo udoban i vrlo praktičan za porodice, već i izuzetno atraktivan, što mijenja apsolutno sve. Do sada je to bilo vozilo koje su ljudi kupovali iz praktičnih razloga, ali će ga sada kupovati i zato što je lijep", kazao nam je u Ženevi Tijeri Koskas iz sektora prodaje i marketinga u Renou.

Koskas dodaje da je postojala potreba za obnovom dizajna, jer je ovaj tip “monovolumena” pao u drugi plan, pošto se C segment dosta otvara ka SUV i ostalim tipovima karoserije.

Unutra, senik je vrlo sličan novom meganu. Veliki displej od 8,7 inča je zastupljen i ovdje, a završna obrada je na vrhunskom nivou, kao u nekim premijum vozilima. Šira karoserija doprinijela je prostranijem i fleksibilnijem enterijeru, a zapremina prtljažnika je porasla na 572 litra. U vozilu ima još 63 litra prostora za razne sitnije i krupnije stvari.

Motorizacija je slična kao u Meganu, što znači da treba da očekujemo četiri dizelaša od 95, 110, 130 i 160 KS, i dva benzinca od 115 i 130 KS.

Bonus video: