Francuska će kažnjavati roditelje koji objavljuju slike svoje djece na Facebooku

Francuska policija je s pravom zabrinuta u vezi iskorištavanja slika od strane pedofila te je pozvala roditelje da zaštite djecu
144 pregleda 3 komentar(a)
otac, dijete, Foto: Shutterstock
otac, dijete, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.03.2016. 11:51h

Francuska policija pozvala je roditelje da prestanu objavljivati ​​fotografije svoje djece na Facebooku, no roditelji, čini se, nisu baš oduševljeni time.

Zadnjih par dana mediji su puni rasprava oko toga da li treba stavljati djecu na Facebook ili prepustiti roditeljima da odluče o tome.

Velika većina osuđuje da se slike djece stavljaju po Facebooku, ali ima i onih roditelja koji žele da cijeli svijet vidi njihovu bebu ili klince i to im ne smeta. Francuska policija je s pravom zabrinuta u vezi iskorištavanja slika od strane pedofila te je pozvala roditelje da zaštite djecu.

Zanimljivo je kako Francuska ima mogućnost do jedne godine zatvora i novčane kazne od 45.000 eura ako je neka fotografija osobe objavljena bez njegove saglasnosti. Ono što je zaprepastilo psihologe je to što roditelji reagiuju burno na policiju i nije im jasno „zašto oni ne bi smjeli postavljati slike od svoje djece“.

Došli smo u vrijeme kada se preko Facebooka roditelji takmiče čije je dijete ljepše, koje nosi moderniju odjeću, koje ima ljepši osmijeh, koje je slađe itd. Big Brother je tu, među nama, a toliko smo bili protiv njega.

Bonus video: