Kia predstavlja Android Auto u trećem kvartalu 2016.

Zanimljivo je kako će Kia Niro hibridni crossover biti prvo vozilo na kojem će biti predstavljen Android Auto
5 komentar(a)
Android auto, Foto: Screenshot (Android.com)
Android auto, Foto: Screenshot (Android.com)
Ažurirano: 07.03.2016. 14:08h

Android Auto je prvi put predstavljen na Google I/O 2014 i svoj debi je imao na komercijalno dostupnim vozila u maju 2015. godine, lansiranjem Hyundai Sonata automobila.

Od tada, brojni proizvođači automobila su se udružili s Googleom kako bi se Android Auto proširio i pridružio vozačima diljem svijeta.

Kia je još jedan proizvođač automobila koja će koristiti Android Auto u svojim budućim modelima, a do 2018. godine vozila namijenjena za EU tržište imaće Android Auto sistem. Zanimljivo je kako će Kia Niro hibridni crossover biti prvo vozilo na kojem će biti predstavljen Android Auto, a to možemo očekivati u trećem kvartalu ove godine.

Nakon Kia Niro Android Auto će dobiti i Kia Optima Sport Wagon i Kia Plug-In Hybrid. Kia smatra kako njihove modele vole mladi kupci pa se zbog toga prilagođavaju njihovim željama, a tehnologija povezanosti je upravo ono što se najviše traži, mišljenja je COO Kia Europe, Michael Cole.

Android Auto postaje sve popularnija platforma, a o budućnosti ove platforme raspravljaće se na I/O konferenciji u maju ove godine. Spominje se i opcija bežičnog spajanja pametnog telefona na "infotainment sistema" u bližoj budućnosti.

Bonus video: